Tema soluţiilor pentru Ordonanţa traseiştilor, menţionată în mapa cu care Ponta a venit la Cotroceni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut, miercuri, la Palatul Cotroceni, declaraţii de presă după consultările avute cu şeful statului, Klaus Iohannis, pe tema Codului electoral, el ţinând în mână o filă de hârtie în care era menţionată şi tema soluţiilor pentru OUG 55, privind migrarea aleşilor.

248 afișări
Imaginea articolului Tema soluţiilor pentru Ordonanţa traseiştilor, menţionată în mapa cu care Ponta a venit la Cotroceni

Tema soluţiilor pentru Ordonanţa traseiştilor, menţionată în mapa cu care Ponta a venit la Cotroceni (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Pe fila de hârtie pe care Ponta a ţinut-o în mână în momentul în care a făcut declaraţii de presă s-a putut citit următorul text: "Soluţii – Diaspora/ finanţare partide/ Ordonanţa 55/ imunităţi penal/ ANI/ imunitate/ sesiune parl./ Cod electoral".

Curtea Constituţională a declarat Ordonanţa 55 ca neconstituţională în integralitate.

Ca urmare, Parlamentul trebuie să adopte o lege de respingere a Ordonanţei în care să precizeze şi ce se întâmplă cu efectele acestui act normativ, respectiv dacă aleşii care au trecut de la un partid la altul îşi pierd mandatul sau nu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici