Teodor Meleşcanu a fost numit vicepreşedinte ALDE. Daniel Chiţoiu a anunţat că se retrage din politică

Senatorul Niculae Nasta a fost numit, luni, secretar general al ALDE, în urma demisiei deputatului Daniel Chiţoiu, care a anunţat că se retrage din politică ''pentru perioada ce va urma'', iar Teodor Meleşcanu a fost numit vicepreşedinte al formaţiunii.

1131 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu a fost numit vicepreşedinte ALDE. Daniel Chiţoiu a anunţat că se retrage din politică

Teodor Meleşcanu, numit vicepreşedinte ALDE. Daniel Chiţoiu a anunţat că se retrage din politică (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

''Am avut o discuţie cu fostul secretar general Daniel Chiţoiu, care ne-a informat că va începe o serie de proiecte profesionale şi având în vedere că ALDE şi-a început campania, am înţeles dorinţa domnului Chiţoiu de a se retrage din funcţia de secretar general. L-am numit în funcţie pe senatorul Nicolae Nasta'', a declarat copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

Tot luni, Daniel Chiţoiu şi-a anuntat, pe Facebook, demisia din funcţia de secretar general al ALDE.

"La acest început de an am luat decizia de a renunţa la funcţia de secretar general ALDE şi de a face paşii necesari retragerii din viaţa politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activităţii profesionale", a scris Daniel Chiţoiu, afirmând că rămâne membru ALDE, "liberal, un om dedicat ideilor şi principiilor de dreapta, un susţinător al ALDE şi al proiectelor sale".

Comitetul de unificare ALDE a validat şi numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de vicepreşedinte al formaţiunii, care va avea ca responsabilităţi principale problemele de politică externă şi de securitate naţională, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai anunţat că Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a discuta programul politic şi manifestul electoral. Potrivit lui Tăriceanu, ALDE va avea, începând cu această săptămână, o serie de întâlniri cu organizaţiile locale, iar săptămâna viitoare, pe 22 ianuarie, va avea o reuniune la Bacău, unde vor fi prezente organizaţiile din Moldova.

Întrebat dacă a mai purtat discuţii şi cu alţi membri PNL pentru a se înscrie în ALDE, Tăriceanu a răspuns pozitiv, susţinând însă că nu are în vedere o politică de alianţe în anul electoral 2016.

''Drumul pe care am hotărât să mergem l-am anunţat deja. Vom merge singuri la alegerile parlamentare şi locale. Obiectivul pe care ni-l propunem este să fim a treia forţă politică. Este neproductivă o politică de alianţe la alegerile locale'', a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă relaţiile cu PSD s-au răcit, copreşedintele ALDE a negat acest lucru afirmând că între PSD şi ALDE există ''o relaţie politică'' pe care partidele ar trebui să o continue ''în măsura în care există un interes comun''.

''Ne-am despărţit pentru că s-a destrămat coaliţia, nu pentru că nu ne-am înţelege. Nu avem subiecte de dispută. Ne-am poziţionat diferit'', a precizat liderul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici