Video Teodor Meleşcanu a anunţat pe cine susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Teodor Meleşcanu a declarat, sâmbătă, că a susţinut-o pe Viorica Dăncilă, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, şi o va sprijini şi în al doilea. El a precizat că meritul pentru buna organizare a scrutinului îl are Guvernul PSD, care a adoptat măsuri în acest sens.

10403 afișări

"Am avut mai multe discuţii pe această temă. Există evident o tendinţă pe care colegii şi-au exprimat-o şi direct şi indirect. Din punctul meu de vedere nu am ascuns niciodată faptul că am susţinut-o pe doamna Dăncilă în primul tur şi o voi susţine şi în turul doi al alegerilor şi din ceea ce am văzut la colegii mei, probabil marea lor majoritate vor continua aceste idei", a afirmat, sâmbătă la Parlament, Teodor Meleşcanu, întrebat pe cine va susţine în al doilea tur al prezidenţialelor.

Totodată, Meleşcanu s-a arătat mulţumit de felul în care au fost organizate alegerile şi a precizat că meritul pentrua cest lucru se datorează guvernării PSD.

"În mare măsură sunt mulţumit. Ca urmare a necesităţii asigurării participării cât mai largi la alegerile prezidenţiale, Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă a avut o iniţiativă privind adoptarea votului prin corespondenţă pentru cei din Diaspora şi prin mărirea numărului de secţii de votare. Din păcate nu prea se vorbeşte de acest lucru. Din ce am văzut în presă nu au fost probleme mari dar în mare măsură se dovedeşte că legea pe care am adoptat-o a oferit cu adevărat oamenilor din Diaspora posibilitatea de a a-şi exprima preferinteţele electorale", a conchis Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a fost ales, sâmbătă, preşedinte interimar al partidului Forţa Naţională. Graţiela Gavrilescu este prim-vicepreşedinte interimar, iar Alexandru Ştefan Băişanu a fost numit purtător de cuvânt al formaţiunii.

Al doilea tur de scrutin are loc pe 24 noiembrie în ţară, între 22 şi 24 noiembrie în străinătate şi va fi între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Potrivit rezultatelor finale prezentate joi de Biroul Electoral Central (BEC) a obţinut, în primul tur al alegerilor, 37,82%, Viorica Dăncilă - a avut 22,26%, iar Dan Barna - 15,02%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici