Teodorovici către opoziţie: Datorită dumneavostră, absorbţia fondurilor europene a devenit misiune imposibilă

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a criticat, luni, la dezbaterea moţiunii simple “Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare” în plenul Senatului, faptul că foştii guvernanţi au lăsat un deficit în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de 1,1 miliarde de euro.

155 afișări
Imaginea articolului Teodorovici către opoziţie: Datorită dumneavostră, absorbţia fondurilor europene a devenit misiune imposibilă

Teodorovici către opoziţie: Datorită dumneavostră, absorbţia fondurilor europene a devenit misiune imposibilă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Noi avem rezultate, noi avem soluţii, noi avem cifre. Dumneavoastră aveţi discursuri, aveţi interpelări, aveţi moţiuni. Să nu uităm că dumneavoastră aţi avut blocaje şi eşecuri. Eşecuri care au costat prea scump, iar românii şi România nu pot uita şi nu pot ierta acest lucru”, le-a spus el senatorilor din opoziţie.

El a amintit că, în anul 2012, preşedintele Comisiei Europene arăta că România avea o rată de absorbţie a fondurilor europene ”dureros de scăzută”.

Ministrul a menţionat că, în perioada 2007-2012, România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 7,91 de miliarde de euro, iar Comisia Europeană a efectuat plăţi de 7,81 de miliarde de euro.

”Cu un deficit de 1,1 miliarde de euro în anvelopa fondurilor europne pe care l-aţi lăsat când aţi plecat de la guvernare, pot să spuun că portofoliul ministerului pe care îl conduc a devenit, datorită dumneavoastră, nu o dramă naţională, cum precizaţi în textul moţiunii, ci chiar o misiune imposibilă”, a afirmat el.

Teodorovici a mai spus că gradul de absorbţie a fondurilor europene alocate în actualul cadru finnaciar este de 36%, iar la finalul anului 2015 va ajunge la 80%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici