Teodorovici i-a rugat pe deputaţii PSD să nu aducă amendamente Codului Fiscal afectând bugetul

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, luni, cu deputaţii PSD şi i-a rugat să nu aducă amendamente Codului Fiscal care să afecteze bugetul de stat pe următorii ani, în special pe cel pentru anul viitor.

157 afișări
Imaginea articolului Teodorovici i-a rugat pe deputaţii PSD să nu aducă amendamente Codului Fiscal afectând bugetul

Eugen Teodorovici (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Explicaţia a fost foarte clară şi rugămintea la colegii mei, ca amendamentele care pot fi aduse eventual să nu creeze un impact asupra bugetului pe anii următori, în special pe 2016", a declarat Teodorovici la finalul întâlnirii.

El a adăugat că deputaţii PSD i-au adresat întrebări referitoare la cele două coduri, dar nu i-au spus dacă intenţionează să depună amendamente sau care sunt acestea. Teodorovici a precizat că a fost doar prima discuţie pe care parlamentarii social-democraţi au avut-o cu el pe această temă.

Referitor la modificările aduse Codului Fiscal de către senatori, respectiv eliminarea tăierii accizei la combustibil şi introducerea unui impozit de 5 procente pentru dividende, Teodorovici a afirmat că trebuie aşteptată şi decizia Camerei Deputaţilor.

"E decizia Parlamentului, a Senatului..şi a Camerei Deputaţilor în următoarea perioadă", a afirmat ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă doreşte să se revină la forma propusă de Executiv a Codului Fiscal şi, în acest sens, va fi adoptată o poziţie politică, ministrul a spus doar că Guvernul nu poate depune amendamente, ci doar să exprime un punct de vedere, deputaţii PSD putând aduce în schimb modificări proiectului de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici