Teodorovici spune că pentru România ar fi benefic portofoliul de comisar european pentru extindere

Eugen Teodorovici a declarat că ar fi bine pentru România să aibă parte de portofoliul de comisar european pentru extindere, o funcţie care, deşi nu pare cine ştie ce, poate crea influenţă la masa discuţiilor. El a mai spus că nu e interesat de funcţii în afara ţării.

117 afișări
Imaginea articolului Teodorovici spune că pentru România ar fi benefic portofoliul de comisar european pentru extindere

Teodorovici spune că pentru România ar fi benefic portofoliul de comisar european pentru extindere

Ministrul de Finanţe a comentat, marţi seară la Antena 3, şi despre Ursula von der Leyen care a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene (CE), precizând că „va fi o persoană care va ştii să îşi impună punctul de vedere”.

„Contează foarte mult cine va veni în jurul mesei, ce comisar vor fi din partea României. Eu m-aş bucura să primim partea de extindere. E un portofoliu foarte sensibi şi important pentru cine ştie să îl gestioneze. Poţi să ai influenţă cu un astfel de portofoliu, chiar dacă la prima vedere nu pare cine ştie ce, la masa discuţiilor. Este extrem de important şi care cred că dă ora exactă la masă în jurul Comisiei”, a adăugat Teodorovici.

Preşedintele executiv al PSD a reiterat faptul că nu este interesat de funcţii în afara României, de comisar sau la Curtea de Conturi ori în cadrul altor instituţii europene.

„Am mai spus-o de mult timp nu m-au interesat poziţii în afara acestei ţări. Am refuzat spunând că reforma este necesară aici în România. Fie comisar, la Curtea de Conturi sau alte funcţii. Alţii aşa fac. Eu nu pot să fac acest calcul pentru mine. Cred că e foarte multă treabă de făcut pentru această ţară”, a conchis Teodorovici.

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, a anunţat marţi seară Donald Tusk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici