Termen de depunere a punctelor de vedere pe sesizarea Guvernului la CCR, 15 septembrie. Şedinţa se va stabili ulterior

  • Parlamentul şi Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moţiunea de cenzură până pe 15 septembrie.
  • Judecătorii constituţionali vor stabili ulterior când va avea loc şedinţa de judecată.
169 afișări
Imaginea articolului Termen de depunere a punctelor de vedere pe sesizarea Guvernului la CCR, 15 septembrie. Şedinţa se va stabili ulterior

Termen de depunere a punctelor de vedere pe sesizarea Guvernului la CCR, 15 septembrie. Şedinţa se va stabili ulterior

Judecătorii constituţionali au stabilit ca părţile să îşi exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluţionare a conflictului dintre Guvern si Parlament până pe 15 septembrie.

Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

„Premisa esenţială care face imposibilă împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură este însăşi constituţionalitatea iniţierii, depunerii şi comunicării moţiunii de cenzură. (...) Solicităm instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului”, potrivit sesizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici