Theodor Meleşcanu, ministrul de Externe şi Florin Iordache,ministrul Justiţiei, miniştrii din Cabinetul Grindeanu fără conturi în bancă

Ministrul de Externe, Theodor Meleşcanu, şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu deţin conturi bancare, în pofida veniturilor consistente, potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul Guvernului.

2888 afișări
Imaginea articolului Theodor Meleşcanu, ministrul de Externe şi Florin Iordache,ministrul Justiţiei, miniştrii din Cabinetul Grindeanu fără conturi în bancă

Theodor Meleşcanu şi Florin Iordache, miniştrii din Cabinetul Grindeanu fără conturi în bancă (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Arhiva Foto)

Theodor Meleşcanu este, conform declaraţiei de avere, proprietarul unui apartament de 127 de metri în capitală. Soţia sa, Viki Meleşcanu, deţine o casă de peste 500 de metri în localitatea ilfoveană Chiajna, însă este şi moştenitoarea a două terenuri în judeţul Braşov, dintre care unul forestier, de peste patru hectare şi jumătate. Soţii Meleşcanu au şi un autoturism marca Audi, cumpărat în 2006, dar şi cinci ceasuri în valoare totală de 11.500 de euro.

Noul ministru al Externelor nu are însă bani în conturi, dar nici datorii la bănci. În ultimul an fiscal Theodor Meleşcanu a încasat un salariu de profesor în valoare totală de 46.304 lei de la SNSPA şi unul de peste 40.000 de lei de la Universitatea Hyperion. La acestea se adaugă o pensie MAE de peste 80.000 de lei. De asemenea, Meleşcanu a primit şi o indemnizaţie de la Parlament în valoare de aprope 50.000 de lei. Viki Meleşcanu a realizat anul trecut venituri de peste 70.000 de lei.

Florin Iordache, noul ministru al Justiţiei, nu are nici case şi nici terenuri, însă soţia este coproprietarul unei case şi a unui teren în localitatea ilfoveană Bragadiru, din anul 2006. Soţii Iordache au un autoturism Volkswagen, dobândit în anul 2013. Nici familia Iordache nu deţine depozite bancare, dar nici datorii.

În ultimul an fiscal Iordache a avut venituri în valoare de 108.461 de la Camera Deputaţilor şi aproape 22.000 de lei pentru activitatea desfăşurată la Curtea de Arbitraj de la Camera de Comerţ şi Industrie a României. Magdalena Iordache a avut venituri în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

Iordache a împrumutat PSD Olt cu 60.000 de lei.

La polul opus, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, deţine doar bijuterii în valoare de 10.000 de euro şi banii din conturi - peste 6.000 de euro şi peste 140.000 de lei. Singurul venit este cel obţinut ca primar al Craiovei - 54.038 de lei, la care se adaugă pensia alimentară pentru fiul său în valoare de 1000 de lei pe lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici