Thompson: România şi SUA cooperează pe subiecte privind statul de drept şi lupta împotriva corupţiei

România şi SUA cooperează în cadrul unor programe şi pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotria corupţiei şi lupta împotriva terorismului, a declarat, luni, însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, la o expoziţie cu ocazia celei de a 135-a aniversări a relaţiilor diplomatice.

223 afișări
Imaginea articolului Thompson: România şi SUA cooperează pe subiecte privind statul de drept şi lupta împotriva corupţiei

Thompson: România şi SUA cooperează pe subiecte privind statul de drept şi lupta împotriva corupţiei (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Expoziţia ne oferă un prilej extraordinar de a parcurge împreună cele mai importante evenimente care au marcat cei 135 de ani de relaţii politice, economice, militare, academice şi culturale dintre ţările noastre (...) Astăzi, 135 de ani mai târziu, prietenia noastră este doar mai profundă şi mai puternică", a declarat, luni, însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, la vernisajul expoziţiei "135 de ani de relaţii diplomatice România-SUA", organizată la Biblioteca Naţională a României.

"Naţiunile noastre continuă să colaboreze strâns pentru a înfrunta cele mai dificile provocări mondiale. De exemplu, cooperăm în cadrul unor programe şi pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotriva corupţiei şi lupta împotriva terorismului. În plus, am avut numeroase schimburi academice în şi din ţările noastre, într-o mulţime de domenii precum guvernarea corporativă, administraţia publică şi traficul de persoane", a spus Thompson.

Diplomatul american a subliniat diversitatea din cele două ţări, apreciind că România şi SUA se străduiesc să aibă politici incluzive.

"Rămânem uniţi şi ne exprimăm angajamentul faţă de egalitate, securitate şi libertate, libertatea întregii lumi. Această seară este o celebrare a incredibilei, puternicei şi îndelungatei prietenii dinre poporul american şi poporul român. Prieteni atunci, prieteni acum, prieteni pentru totodeauna", a mai spus Dean Thompson, care şi-a ţinut o parte a discursului în limba română.

Expoziţia documentară "135 de ani de relaţii diplomatice România-SUA", care ilustrează cele mai importante aspecte ale relaţiilor bilaterale, de la începuturi până la stadiul actual al Parteneriatului Strategic", va fi deschisă în perioada 29 iunie-31 iulie 2015, la Biblioteca Naţională a României, sălile Symposium şi Euphoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici