Timişoara va avea primul cinematograf de artă. Dominic Fritz: În fundaţie a fost îngropată o capsulă a timpului

Timişoara va avea primul cinematograf de artă până în 2023, a anunţat primarul oraşului Dominic Fritz care împreună cu ambasadorul Franţei în România a vizitat şantierul viitorului cinematograf.

126 afișări
Imaginea articolului Timişoara va avea primul cinematograf de artă. Dominic Fritz: În fundaţie a fost îngropată o capsulă a timpului

Timişoara va avea primul cinematograf de artă. Dominic Fritz.: În fundaţie a fost îngropată o capsulă a timpului

Primarul oraşului Timişoara şi ambasadorul Franţei au vizitat miercuri şantierul viitorului cinematograf de artă.

„Am pornit azi, împreună cu Excelenţa Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, şantierul care va transforma radical Cinema Studio într-un hub cultural cu care ne putem mândri. Acest proiect este încă o dovadă a cât de puternică poate fi comunitatea atunci când lucrăm împreună. Noi ne ocupăm de renovare acestui cinematograf construit în anii ‘30, proiectul ne-a fost donat de Grupama, iar Institutul Francez şi Asociaţiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor şi Asociaţia Română a Filmului Independent se vor implica în managementul cinematografului”, a anunţat Dominic Fritz.

Edilul şef a mai spus că „Cinema Studio trebuie să renască şi să redevină un punct de referinţă pe harta culturală a Timişoarei în 2023, anul în care Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii şi un loc care să canalizeze creativ energiile comunităţii timişorene şi mulţi ani după”.

Participanţii la evenimentul de miercuri au îngropat în fundaţia cinematografului o capsulă a timpului.

„Împreună cu ceilalţi implicaţi în acest proiect am lăsat la baza cinematografului o capsulă a timpului, o veche cutie de film în care fiecare a pus un obiect reprezentativ. Eu am lăsat ordinul de începere a lucrărilor, un mesaj pentru generaţiile viitoare să aibă grijă de moştenirea arhitecturală şi culturală a Timişoarei”, a precizat Dominic Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici