Ţinteşte Ilie Bolojan Preşedinţia României? Răspunsul politicianului din Oradea

  • Numele lui Ilie Bolojan, fost primar al oraşului Oradea şi în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a fost rostit de mulţi politicieni care l-ar fi văzut candidat la diverse funcţii în statul român.
  • Acum, numele lui apare în spaţiul public ca propunere pentru Preşedinţia României.
7189 afișări
Imaginea articolului Ţinteşte Ilie Bolojan Preşedinţia României? Răspunsul politicianului din Oradea

Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică seara, dacă va candida, în 2024, la funcţia de preşedinte al României.

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să îşi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult. Fiecare poziţie necesită o anumită expertiză şi atunci fiecare om îşi poate face o analiză personală. Nu e uşor să faci asta, pentru că de obicei riscăm să ne supraevaluăm. Eu am reuşit, susţinut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat”, a spus Ilie Bolojan, la Digi 24.

Acesta spune că este mult mai uşor să fii primar în Vestul României decât în Est.

„Gândiţi-vă, de exemplu, dacă eşti primar în Vestul României ai şanse mult mai mari să ai investiţii străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din Estul României, pentru că nu are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut oraşul Oradea, lăsat de cele trei comunităţi, maghiară, română şi evreiască, pe care să le reabilitezi, şi alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci a fost şi o conjunctură care m-a ajutat”, mai spune Bolojan.

Preşedintele CJ Bihor mai spune că „fiecare trebuie să avem decenţa să livrăm maxim posibil în condiţiile date acolo unde suntem fiecare dintre noi”.

Părerea lui Bolojan este că actualii politicieni trebuie să pregătească transferul către noile generaţii, „în aşa fel încât lucrurile bune pe care le-am învăţat noi să putem să le transferăm noilor generaţii şi ei, cu o altă viziune, cu mult mai multe cunoştinţe acumulate în legătură cu ţările către noi tindem să ne dezvoltăm ca şi prosperitate, ca şi direcţie de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici