Toader: Nu am informaţii despre o demisie a lui Boc de la Guvern până la Paşte

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu are informaţii despre o eventuală demisie a premierului Emil Boc până la Paşte, el menţionând însă un mesaj adresat parlamentarilor PDL de a fi în ţară pe 12 aprilie.

21 afișări
Imaginea articolului Toader: Nu am informaţii despre o demisie a lui Boc de la Guvern până la Paşte

Toader: Nu am informaţii despre o demisie a lui Boc de la Guvern până la Paşte (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a fost întrebat dacă a primit un SMS în care să i se sugereze să nu iasă din ţară în perioada 11-17 aprilie. "Dar ce e între 11 şi 17? Nu, singura problemă care se pune în corelarea activităţii parlamentarilor este ca atunci când avem zile de vot să nu fie plecaţi din ţară. Altceva, nu. Şi într-adevăr, una din zile este 12 aprilie. Restul nu", a răspuns Toader.

Întrebat dacă se discută de remanieri începând din 4 aprilie, el a spus că aceasta "este problema premierului".

De asemenea, întrebat despre eventuala demisie a premierului până la Paşte, Toader a spus: "N-am această informaţie".

El a spus că nu are nicio informaţie despre o decizie a lui Blaga şi Boc de a-şi anunţa candidatura la conducerea partidului în aceeaşi zi.

"Deci eu practic nu ştiu despre această decizie (n.red. a lui Boc şi Blaga de a-şi anunţa candidatura simultan) probabil a celor doi care au discutat şi sigur că este termenul-limită pentru depunerea moţiunilor, aşa cum prevede Statutul. Foarte bine dacă le depun amândoi odată. Vom începe, aşa cum prevede Statutul, timp de 30 de zile să le prezinte organizaţiilor şi în funcţie de modul cum se prezintă acestea, de problematică, de programul politic al lor vor primi şi un suport din partea organizaţiilor judeţene", a spus Toader.

Emil Boc şi Vasile Blaga au decis să îşi anunţe candidaturile la şefia PDL în aceeaşi zi, cel mai probabil pe 11 aprilie, notează ziarul "Gândul", precizând că şeful statului şi-ar dori, potrivit unor surse, ca premierul să demisioneze înainte de anunţul privind cursa pentru şefia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici