Tobă: "Am cerut o schimbare la DGIPI pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou"

Ministrul de Interne, Petre Tobă a declarat miercuri că i-a cerut premierului Dacian Cioloş o schimbare a conducerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă pentru că a dorit "un suflu nou" în cadrul conducerii DGIPI.

2939 afișări
Imaginea articolului Tobă: "Am cerut o schimbare la DGIPI pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou"

Tobă: "Am cerut o schimbare la DGIPI pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou" (Imagine: Vargyasi Levente/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am cerut acest lucru pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou, doresc ca şi DGIPI să contribuie mult mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Tobă, la reuniunea de bilanţ a Jandarmeriei Române.

Premierul Dacian Cioloş l-a demis în data de 10 februarie pe şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Nicolae.De asemenea, premierul l-a eliberat şi pe Rareş Văduva din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

Premierul Dacian Cioloş l-a demis pe şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Nicolae Gheorghe. Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, la data de 10 februarie, premierul l-a eliberat pe Nicolae Gheorghe din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

În document este menţionat faptul că decizia premierului a fost luată în temeiul art.15 şi al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, precum şi în baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

De asemenea, premierul l-a eliberat şi pe Rareş Văduva din funcţia de subsecretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, acesta fiind avansat la funcţia de secretar de stat în cadrul Departamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici