Tomac arată spre USR că a făcut înţelegere cu PSD. Dovada? Postul obţinut de USR la Consiliul legislativ/ USR atacă la CCR votul

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că USR a făcut o înţelegere în Parlament cu PSD pentru a obţine o funcţie la Consiliul Legislativ pentru Eugen Dircă. Ca urmare a înţelegerii, social democratul Florin Iordache a ajuns în poziţia de preşedinte al instituţiei.

802 afișări
Imaginea articolului Tomac arată spre USR că a făcut înţelegere cu PSD. Dovada? Postul obţinut de USR la Consiliul legislativ/ USR atacă la CCR votul

Tomac, PMP: Nu mă miră că USR a făcut înţelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament

UPDATE 12.20: Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituţională pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Conform USR, candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. 

„Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin”, anunţă USR.

Marţi, USR a propus PNL boicotarea şedinţei pentru a bloca numirea lui Florin Iordache preşedinte al Consiliului Legislativ, dar, conform USR, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a respins propunerea şi „s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 foşti traseişti PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputaţi), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoş (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache”.

USR anunţă că depune şi un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum şi o procedură de revocare.

 

Tomac intervine în scandalul dintre PNL şi USR PLUS şi arată spre USR că ar fi trădătorul

Eugen Tomac a scris pe Facebook că votul pentru Iordache de la PSD şi Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. El susţine că este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat. Tomac mai spune că nu este prima dată când USR şi PSD fac astfel de înţelegeri.

„La fel s-a întâmplat şi în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului. În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înţelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi - pe al nostru”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales marţi preşedinte al Consiliului Legislativ, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare. Augustin Zegrean, susţinut de PNL, a obţinut doar 41 de voturi.

Acum, PNL şi USR PLUS se acuză reciproc de blat cu PSD, partidele partenere aruncându-şi cuvinte grele legate de înscăunarea unei persoane din anturajul lui Liviu Dragnea la o instituţie care avizează legile din România. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici