Tomac: Băsescu ne-a transmis prin telefon să ţinem aceeaşi linie de până acum

Vicepreşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că reprezentanţii PMP nu s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar care au discutat "de mai multe ori" cu acesta la telefon, iar şeful statului i-a încurajat "să ţină aceeaşi linie" pe care au avut-o până acum.

380 afișări
Imaginea articolului Tomac: Băsescu ne-a transmis prin telefon să ţinem aceeaşi linie de până acum

Eugen Tomac (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu ne-am întâlnit (cu preşedintele Băsescu n.r.), am discutat cu domnia sa la telefon de mai multe ori şi ne-a încurajat să ţinem aceeaşi linie pe care am avut-o până acum, pentru că domnia sa, fiind un politician cu foarte multă experienţă, ştie ce înseamnă să organizezi o campanie electorală", a precizat Eugen Tomac, şeful de campanie electorală al Elenei Udrea.

Tomac a făcut aceste precizări înainte de şedinţa ConsiliuluI Executiv Naţional al PMP, unde se vor analiza rezultatele din primul tur al prezidenţialelor şi se va stabili "ce urmează să facă mai departe" acest partid.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a fost mulţumit de rezultatul obţinut de PMP, Tomac a răspuns: "Domnia sa (Traian Băsescu n.r.) este un om politic optimist întotdeauna şi, sigur, ne-am fi dorit probabil, cu siguranţă, un rezultat poate mai mare. Suntem aproape de locul trei, ţinta noastră a fost să fim pe locul trei, dar în ciuda tuturor atacurilor în care am fost supuşi este important că candidatul nostru şi-a menţinut un tonus bun şi a obţinut un scor bun", a răspuns Eugen Tomac.

El a arătat că PMP este "partidul preşedintelui Traian Băsescu" şi că odată cu venirea acestuia în această formaţiune politică "PMP intră într-o nouă etapă".

"Este partidul preşedintelui Traian Băsescu, îl aşteptăm cu multă bucurie după ce îşi încheie mandatul aici şi sunt convins că odată ce va veni alături de noi, preşedintele Traian Băsescu, PMP intră într-o nouă etapă", a adăugat Eugen Tomac.

El a evitat să precizeze cui i-ar trebui să dea PMP voturile în turul doi al prezidenţialelor şi dacă în acest partid ar trebui să fie organizat un Congres, Tomac arătând că la aceste lucruri se va putea răspunde după şeidinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a spus că la această şedinţă se va discuta şi despre criticile aduse de europarlamentarul PMP, Cristian Preda, candidatului PMP Elena Udrea.

"Vom discuta şi această situaţie pentru că eu cred că atunci când oricine are o nemulţumire faţă de o decizie pe care o ia partidul o discută direct în partid", a mai spus Eugen Tomac.

Elena Udrea trebuie să "demisioneze urgent" din fruntea PMP şi partidul trebuie să îşi dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin, a scris pe Facebook, vicepreşedintele formaţiunii, europarlamentarul Cristian Preda.

"«Dezastru» e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunţa la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară - că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP şi a şubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulţi spioni şi puţină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului, pentru a da o şansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta", a comentat vicepreşedintele PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici