Tomac cere MAE să înfiinţeze cel puţin 20 de secţii de votare în Chişinău

Deputatul PMP Eugen Tomac, ales în Diaspora, cere MAE să înfiinţeze cel puţin 20 de secţii de votare în Chişinău pentru alegerile prezidenţiale.

131 afișări
Imaginea articolului Tomac cere MAE să înfiinţeze cel puţin 20 de secţii de votare în Chişinău

Tomac cere MAE să înfiinţeze cel puţin 20 de secţii de votare în Chişinău (Imagine: Shutterstock)

El a făcut aceste declaraţii vineri, într-o conferinţă de presă, arătând că cele patru secţii de votare din capitala Republicii Moldova sunt insuficiente, în condiţiile în care în această ţară trăiesc câteva sute de mii de cetăţeni români.

"Mi se pare nedrept şi incorect să mergi să ceri votul românilor de acolo, dar să nu le creezi condiţii de a vota", a spus acesta.

Pe de altă parte, el a criticat faptul că Victor Ponta "continuă să-şi facă campanie electorală pe bani publici". El a dat ca exemplu în acest sens deplasarea la Cahul a premierului Ponta care, împreună cu omologul său Iurie Leancă, a pus piatra de temelie la un teatru de comedie.

Deputatul PMP a susţinut că acest tip de mesaj nu îi va păcăli pe cetăţenii din R. Moldova, care au în schimb nevoie de lideri politici care să-i înţeleagă şi să-i susţină.

Potrivit lui Tomac, premierul Victor Ponta ar fi trebuit să decidă continuarea finanţării pentru Catedrala ”Toţi Sfinţii Români” din localitatea Cania, pentru finalizarea acesteia, dar şi să deblocheze finanţarea presei de limbă română din R. Moldova.

Eugen Tomac a mai spus că donaţia de o sută de microbuze către Republica Moldova are ca bază legală un acord semnat de premierii Boc şi Filat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici