Tomac: Ciolacu să nu mai stea ascuns după Ciucă. Să-şi asume guvernarea şi să închidă greva

Un Guvern intrat în disoluţie nu mai are credibilitatea de a rezolva problema socială acută reprezentată de greva cadrelor didactice, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac, lider PMP. El cere preşedintelui Iohannis să medieze tranzitul de la Guvernul Ciucă la cabinetul Ciolacu.

298 afișări
Imaginea articolului Tomac: Ciolacu să nu mai stea ascuns după Ciucă. Să-şi asume guvernarea şi să închidă greva

Tomac: Ciolacu să nu mai stea ascuns după Ciucă. Să-şi asume guvernarea şi să închidă greva

„Un Guvern intrat în disoluţie, aşa cum este cel condus de Nicolae Ciucă, nu mai are credibilitatea de a rezolva problema socială acută reprezentată de greva cadrelor didactice. Este evident că actualii decidenţi şi-au epuizat toate resursele de încredere în ochii profesorilor şi nu mai sunt un partener viabil de dialog. Deca, Budăi, Câciu fac mai mult rău decât bine în acest moment. Logica asumării de către un Guvern a unor măsuri pe care nu le va putea implementa, pentru că urmează să dispară peste câteva zile, contribuie la această neîncredere. Amânarea rotativei guvernamentale nu va face decât să prelungească acest chin, având ca efect blocarea examenelor de Capacitate şi Bacalaureat”, afirmă Eugen Tomac.

Liderul PMP îi cere preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, „să nu mai stea ascuns după Ciucă”.

„Să vină, să-şi asume guvernarea şi să închidă greva. Preşedintele Iohannis să îşi îndeplinească menirea constituţională: să medieze şi să accelereze acest proces de tranziţie de la Guvernul Ciucă la cabinetul Ciolacu. Amânarea instalării unui guvern cu puteri depline nu face decât să agraveze situaţia din educaţie. Cu voinţă politică şi cu asumare din partea celor care au monopolizat Puterea în România, greva se poate închide la timp. Măcar pentru a se desfăşura în condiţii decente Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Altfel, anul şcolar 2022 – 2023 este cel puţin la fel de afectat precum anii şcolari trecuţi. Semn că guvernarea PSD – PNL – UDMR este încă şi mai rea pentru România decât a fost pandemia”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici