Tomac: Decizia privind mandatul lui Ciucă, urmare a intervenţiei făcute de ministrul Apărării/ Raeţchi, PNL, acuză haosul generat prin demersurile PSD împotriva şefului Armatei

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, după decizia magistraţilor de suspendare a decretului de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă de şef al SMA, că ”războiul a mers prea departe”, decizia CAB venind ca urmare a intervenţiei făcute în acest sens de ministrul PSD al Apărării.

422 afișări
Imaginea articolului Tomac: Decizia privind mandatul lui Ciucă, urmare a intervenţiei făcute de ministrul Apărării/ Raeţchi, PNL, acuză haosul generat prin demersurile PSD împotriva şefului Armatei

Tomac: Decizia privind mandatul lui Ciucă, urmare a intervenţiei făcute de ministrul PSD al Apărării

”Războiul a ajuns prea departe! Jos labele de pe Armată. Exact în timpul vizitei Secretarului General NATO în România şi în plină derulare a Reuniunii miniştrilor apărării din statele UE la Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării. Decizia instanţei vine ca urmare a intervenţiei făcute în acest sens de ministrul PSD al Apărării. Rusia jubilează în timp ce oameni mărunţi din PSD se gândesc mai mult la umplerea buzunarelor personale şi\sau politice cu banii de la înzestrare decât la siguranţa naţională. Şi, dacă lor nu le convine un om, acesta trebuie să dispară cu orice preţ, chiar şi cu acela al distrugerii respectului militarilor pentru liderii lor. Acesta nu este un altfel de război, pentru care Armata nu poate şi nici nu trebuie să se pregătească. Războiul politic a ajuns prea departe. Jos labele de pe Armată, Jos PSD”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond, decizia nefiind definitivă.

„Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

Raeţchi, PNL, acuză haosul generat prin demersurile PSD împotriva şefului Armatei

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor Ovidiu Raeţchi a declarat joi că demersurile PSD în privinţa conducerii Statului Major al Apărării sunt de neînţeles şi au generat un haos în sistem, tocmai în ziua în care secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, se află la Bucureşti.

"Cred că la finalizarea tuturor etapelor de judecată din justiţie (pentru că urmează recursul şi judecarea pe fond), generalul Ciucă va rămâne în fruntea Armatei Române. Pentru că aşa este corect procedural (ministrul Leş neoferind alternative legale de numire) şi pentru că asta este firesc profesional şi moral, având în vedere prestigiul generalului Ciucă în cadrul Armatei Române şi printre partenerii strategici ai ţării noastre", a scris pe Facebook Ovidiu Raeţchi.

Mai mult, acesta acuză PSD pentru demersurile realizate împotriva şefului Armatei Române care au dus la suspendarea conducerii chiar în ziua în care secretarul general NATO se află la Bucureşti.

"Până atunci, însă, până tot parcursul juridic va fi epuizat, rămâne haosul generat azi prin demersurile PSD împotriva şefului Armatei: în timp ce secretarul general NATO se află la Bucureşti pentru discuţii esenţiale, militarii români află că au o conducere suspendată temporar din cauza ambiţiilor lui Liviu Dragnea. Demersurile PSD pe acest subiect sunt pur şi simplu de neînţeles, aşa cum de neînţeles este blocarea repetată a încercărilor Armatei de a construi o capacitate de descurajare credibilă la Marea Neagră prin achiziţionarea corvetelor. România are nevoie de o Armată funcţională şi de o modernizare reală, nu de frământări şi blocaje", a adăugat Raeţchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici