Tomac, după moartea primarului din Gdansk: M-a întristat şi m-a cutremurat.L-am cunoscut acum 10 ani

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, luni seara, că moartea primarului din Gdansk, pe care l-a cunoscut în urmă cu 10 ani, l-a întristat şi l-a cutremurat şi că ura şi violenţa din societate produc răni imposibil de vindecat.

335 afișări
Imaginea articolului Tomac, după moartea primarului din Gdansk: M-a întristat şi m-a cutremurat.L-am cunoscut acum 10 ani

Tomac, după moartea primarului din Gdansk: M-a întristat şi m-a cutremurat.L-am cunoscut acum 10 ani

”Moartea primarului din Gdansk, Pawel Adamowicz, înjunghiat în faţa a sute de oameni în timpul unui concert caritabil, m-a întristat şi m-a cutremurat. L-am cunoscut acum 10 ani la Gdansk, în 1 septembrie 2009, la comemorarea a 70 de ani de la începerea celui de al Doilea Război Mondial. Şi acum, ca şi în urmă cu şapte decenii, ura şi violenţa din societate produc răni imposibil de vindecat. Nu putem să construim o societate sănătoasă prin teamă şi crime, asemenea acte sunt de netolerat. Condoleanţe familiei îndurerate şi Dumnezeu să te aibă în pază, om bun”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni după-amiază în urma rănilor suferite prin înjunghiere duminică seară, anunţă autorităţile.

Paweł Adamowicz era în stare critică, iar medicii nu l-au putut salva, a comunicat luni după-amiază Spitalul municipal din Gdansk, citat de site-ul de ştiri RMF24.pl.

Informaţia a fost confirmată de ministrul polonez al Sănătătii, Lukasz Szumowski. "Nu am putut câştiga lupta", a spus el, conform BBC.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil.

Un individ în vârstă de 27 de ani a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă şi l-a înjunghiat pe Pawel Adamowicz. Autorul crimei a fost arestat preventiv.

Ministrul de Interne de la Varşovia, Joachim Brudzinsk, a afirmat că atacul este "un act inexplicabil de barbarie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici