Tomac (PMP): La Chişinău a câştigat raţiunea. Există şanse pentru un viitor comun

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a scris, luni, pe Facebook, că la Chişinău ”a câştigat raţiunea, deci există şanse pentru un viitor comun”, apreciind însă victoria lui Andrei Năstase fiind încurajatoare, dar nu suficientă, în contextul alegerilor parlamentare din toamnă.

239 afișări
Imaginea articolului Tomac (PMP): La Chişinău a câştigat raţiunea. Există şanse pentru un viitor comun

Tomac (PMP): La Chişinău a câştigat raţiunea. Există şanse pentru un viitor comun

”La Chişinău a câştigat raţiunea. Deci există şanse pentru un viitor comun. Mă bucur enorm că proruşii nu au majoritate în Chişinău, iar oamenii au votat conştient împotriva Kremlinului şi oligarhilor. Din acest moment, începe bătălia pentru alegerile parlamentare din toamnă, pentru că adevarata luptă se va da atunci. Această victorie este încurajatoare, dar nu suficientă. Mult succes noului Primar General Andrei Năstase”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Andrei Năstase, din partea formaţiunii proeuropene Platforma Demnitate şi Adevăr, a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52,5% din sufragii, arată rezultatele parţiale după numărarea a peste 99% din voturi, transmite Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

Contracandidatul lui Năstase, Ion Ceban, din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (prorus), a fost votat de 47,4% din alegători, în cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate.

Rata de participare a fost de 39,12%, mai mare cu aproape 4% faţă de primul tur de scrutin din 20 mai.

Scrutinul anticipat a fost organizat după ce Dorin Chirtoacă, din partea Partidului Liberal (proeuropean), a demisionat din funcţia de primar al oraşului pe fondul anchetării sale într-un dosar de corupţie, despre care fostul primar susţine că este motivat politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici