Toro şi Szilagyi demisionează din funcţiile din PPMT, asumându-şi rezultatul alegerilor

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, şi candidatul partidului la prezidenţiale, Szilagyi Zsolt, vicepreşedinte al PPMT, au anunţat, luni, că îşi depun demisiile din funcţii, asumându-şi răspunderea pentru rezultatul alegerilor.

214 afișări
Imaginea articolului Toro şi Szilagyi demisionează din funcţiile din PPMT, asumându-şi rezultatul alegerilor

Szilagyi Zsolt (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Toro T. Tibor a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că PPMT nu a reuşit să convingă suficienţi alegători maghiari de faptul că "politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Partidul nostru nu a putut să contrabalanseze acţiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reuşit să convingem suficienţi alegători maghiari de faptul că politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă, coruptă, astfel că mulţi nu s-au prezentat la vot. Ca preşedinte al PPMT, îmi asum răspunderea pentru rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale şi îmi voi înainta demisia din funcţie la şedinţa de sâmbătă a Prezidiului Naţional al partidului, care va avea loc la Târgu Mureş", a spus Toro T. Tibor.

Potrivit acestuia, PPMT are ca sarcină, în continuare, susţinerea dreptului la autoguvernare pe care îl au maghiarii ardeleni şi din Ţinutul Secuiesc, "astfel că munca va continua".

Szilagyi Zsolt a anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, că îşi va înainta demisia din conducerea PPMT, partid al cărui vicepreşedinte este.

"Această campanie a fost una de succes pentru că am introdus în discursul politic românesc teme curajoase - cele ale regionalismului şi ale federalismului. O realizare este faptul că am stabilizat numărul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidenţiale am reuşit să mobilizăm aproape 53.000 de alegători. Pe de altă parte, nu am reuşit să avem o creştere semnificativă, drept pentru care îmi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia şedinţei de sâmbătă. Îmi asum răspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de când am acceptat să candidez", a afirmat Szilagyi.

EL l-a felicitat pe candidatul UDMR, Kelemen Hunor, pentru rezultatul obţinut la alegeri, susţinând că "politica se măsoară în voturi".

Prezidiul Naţional al PPMT, care se va întruni, sâmbătă, la Târgu Mureş, va decide ce candidat va fi susţinut în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Conform rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale de duminică, Szilagyi Zsolt ar fi obţinut 0,56 la sută din voturi la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici