Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, într-o conferinţă, că funcţionarii prezentaţi în materialul publicat de Gândul sunt angajaţi de foarte mult timp, precizând că are trei consilieri personali în care are mare încredere - şeful de cabinet şi doi specialişti în fonduri europene şi IT.

10463 afișări
Imaginea articolului Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

"80% dintre cei pe care i-a dat "Gândul" erau aici funcţionari, de foarte mult timp. Eu am vorbit cu trei oameni, consilierii mei personali, nu ce şi-au luat fiecare, şi anume: cu fostul meu şef de cabinet de la Timişoara, pentru că şeful de cabinet e un om în care trebuie să ai încredere. De asemenea, cu Marius Nica, fostul meu coleg de guvern şi l-am rugat să vină alături de mine, un specialist extraordinar de bun, un specialist extraordinar de bun pe fonduri europene şi pe tot ce înseamnă mecanisme. De asemenea aveam nevoie de un om, având în vedere tot ceea ce înseamnă provocări din punct de vedere a cyber security, IT ş.a.m.d. de un om extrem de bun pe acest domeniu: IT, cyber security, configuraţie guvernamentală din acest punct de vedere", a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că, în perioada când a fost ministru al Comunicaţiilor, a avut, "instituţional", legături cu instituţii de acelaşi tip.

"La SRI există centru pe cyber security, aşa cum ştiţi. Cel care era responsabil şi cel care ţinea legătura era acest consilier al meu. L-am rugat să vină, ştiindu-l a fi un foarte bun specialist pe IT. Nu altceva", a adăugat premierul.

Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Echipa de secretari de stat şi consilieri pe care Sorin Grindeanu şi-a adunat-o sau i-a fost adunată în jurul său, la cancelaria de la Guvern, în ultimele 6 luni, este formată în mare parte din persoane cu care Grindeanu a mai lucrat, fie la Timişoara, fie la Ministerul Comunicaţiilor, dar şi din câţiva oameni ai UDMR şi ALDE, scrie Gandul.

Din echipă fac parte şi foşti ofiţeri SRI sau „Doi şi-un sfert”, doi foşti deputaţi UDMR, jurnalişti şi fotografi, dar şi un fost cercetător la NASA sau un tânăr care a lucrat pentru mai multe multinaţionale americane, inclusiv Chevron. La Secretariatul General al Guvernului (SGG), pe care acum Sorin Grindeanu i l-a dat în coordonare fostului premier Victor Ponta, în funcţii sunt oameni veniţi atât pe filiera Dragnea, cât şi din partea ALDE sau a altor lideri PSD mai apropiaţi de Victor Ponta, scrie Andrei Luca Popescu, în gandul.info

Grindeanu a dat deja afară, vineri seara, tabăra Dragnea-ALDE de la SGG. O situaţie aparte există la Departamentul Centenar din Guvern, care ar trebui să se ocupe de organizarea din 2018 a acţiunilor de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire. După ce echipa adusă de Cioloş a demisionat în bloc, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 13, Departamentul este condus de un fost jurnalist local din Arad ajuns vicepreşedintele PSD Arad, ajutat de un fost chelner şi casier de hypermarket, de un tânăr socialist pasionat de poezie, dar şi de un doctor în istorie de la Universitatea turcă „Lumina”.

La Cancelaria primului-ministru, Sorin Grindeanu s-a înconjurat în cea mai mare parte de oameni de încredere, cu care a mai lucrat în trecut, dar şi de unii susţinuţi de alte partide (UDMR, ALDE) sau de alţi lideri PSD. Lângă Grindeanu şi-au găsit de asemenea locul mai mulţi ofiţeri SRI, un secretar de stat care a studiat la SRI şi a cărui nevastă lucrează în serviciul de informaţii, iar însuşi directorul său de cabinet este un fost angajat al serviciului secret al MAI, aşa-numitul „Doi şi-un sfert”.

Gândul prezintă cine sunt demnitarii şi consilierii de la cabinetele acestora, atât de la SGG, cât şi de la Cancelaria primului-ministru Sorin Grindeanu, conform datelor parţiale oferite de SGG pentru Gândul, coroborate cu datele disponibile public, situaţia fiind valabilă la finalul lunii mai.

Alexandru Chirilă este directorul de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, din martie 2017. Este fost consilier al lui Grindeanu de pe vremea când era şef al CJ Timiş, iar anterior a fost consilierul lui Nicolae Robu la Primăria Timişoara. Între 1996 şi 1997 a lucrat la DGIPI („Doi şi-un sfert”), biroul din Timişoara al serviciului secret al MAI, pe informaţii economice şi bancare. La CJ Timiş a venit ca expert în 2009, de la firma Neag Group (firmă de materiale lemnoase a omului de afaceri timişorean Ioan Neag), unde era director general adjunct şi a fost şi administrator la Sinteza SA din Oradea, firmă de produse chimice privatizată în 2006. Între 2006 şi 2007 a fost subprefect de Timiş, iar între 2001 şi 2005 a lucrat la Prefectură ca secretar general. Între 1989 şi 1991 a lucrat ca inginer la Institutul Politehnic Traian Vuia din Timişoara. În cv-ul său urmează o pauză până în 1995, când apare ca director economic la Politehnica Timişoara.

Chirilă deţine în conturi aproape 400.000 de euro cash. Soţia lui, Claudia Chirilă, este avocat. Toate imobilele sunt pe numele soţiei, inclusiv o casă de vacanţă în Italia achiziţionată în 2017. Deţin trei maşini, Mercedes, BMW X5 şi Chrysler. Soţia sa a avut trei contracte de reprezentare juridică cu Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Timişoara, în perioada cât Chirilă era la CJ Timiş. În 2007, a vândut 10 hectare de teren agricol pe care a încasat 1,3 milioane euro, conform declaraţiilor de avere.

Marius Nica, consilier de stat: are 36 de ani şi a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ponta. Este un personaj crescut în umbra vicepreşedintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL. Din 2008 ajunge lângă Rovana Plumb, pe post de consilier europarlamentar, apoi din 2012 ca director de cabinet la Ministerul Mediului. Rămâne cu Rovana Plumb, ca secretar general adjunct al ministerului Mediului, apoi o urmează la Ministerul Muncii, între 2014 şi 2015, pe post de secretar de stat. Victor Ponta îl pune ministru în guvernul său. În 2016, Dacian Cioloş îl menţine în Ministerul Fondurilor Europene, ca secretar general. Soţia sa, Sorina Nica, lucrează la SRI (UM 0472).

Constantin Munteanu, consilier la cabinetul lui Marius Nica. Anterior a fost consilier al directorului CNADNR, Narcis Neaga, păstrat ulterior şi de directorii care i-au urmat, în CNADNR. Soţia sa lucrează la MApN, se ocupă cu protecţia informaţiilor clasificate.

Alina Florentina Porojan, consilieră la cabinetul lui Marius Nica. A fost asociată în firma Alpory Invest Center, care s-a transformat în 2016 în Kimmy Stil Invest, cu obiect de activitate construcţii de şosele. A ieşit din firmă. Este traducător autorizat de limba engleză şi turcă.

Gabriel Stătescu, consilier de stat: este general SRI în rezervă, fostul şef al Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, trecut în rezervă în 2017, după eliminarea lui Florian Coldea de la conducerea SRI, din cauza scandalului cu Sebastian Ghiţă. Soţia sa, Manuela Stătescu, a ieşit la pensie tot din SRI.

Florin Cristian Vidu, consilier încadrat la SGG: vine de la SRI, de la Direcţia Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor, care a fost condusă de generalul Gabriel Stătescu, consilierul lui Sorin Grindeanu.

Eugen Gabriel Mazilu, consilier la unul dintre cabinetele secretarilor de stat: colonel SRI în rezervă, fost director adjunct al Centrului Naţional CYBERINT. Este expert în securitate cibernetică şi a colaborat cu firma Q East Software din Bucureşti, producătoare şi distribuitoare de software, reparaţii echipamente de comunicaţii. Firma este deţinută de Marius Sticlaru şi de Tiberiu Lorenzio Leta. Au dezvoltat un software de securitate IT, Smart Investigator. Cei doi sunt conducătorii Camerei de Comerţ România-Coreea.

Cristian Alexandru Cucu, secretar de stat: numit de Dacian Cioloş în octombrie 2016. Este aşa-numitul CIO (chief information officer) al Guvernului, şeful infrastructurii de comunicaţii şi IT. Este expert în securitate cibernetică şi a deţinut şi condus firma Best Internet Security, specializată în securitate cibernetică.

Alina Popa (Petrescu), consilier de stat: este purtătorul de cuvânt al Guvernului, fostă jurnalistă Antena 3 timp de 11 ani. A lucrat anterior la TVR. Este măritată cu Cătălin Popa, directorul postului România TV, controlat de Sebastian Ghiţă. Conform declaraţiei de avere, Alina Popa a avut cartea de muncă la o firmă de echipamente industriale specializată în pompe şi robineţi, Sialco Trading, iar drepturile de autor şi le-a încasat de la firma Corola Condesign. Firma se numea înainte Orizontal Media şi este deţinută de soţul ei. Sialco Trading este deţinută de un anume Silviu Florin Gruia.

Raluca Georgiana Ţena, consilier la cabinetul Alinei Popa. Tânără care a venit la Guvern în urmă cu câţiva ani, în programul de internship.

Borbély Laszló, consilier de stat: Fost deputat UDMR, fost ministru al Mediului. A scăpat de o anchetă DNA în care era suspectat de trafic de influenţă, fiind protejat de Parlament, care i-a păstrat imunitatea. Cei acuzaţi în dosarul penal care îl viza şi pe el au fost condamnaţi în instanţă. Cazul viza faptul că un om de afaceri care avea contracte cu Apele Române, companie din subordinea lui Borbely, i-a renovat şi utilat apartamentul acestuia, cu lucrări în valoare de peste 80.000 de lei, iar un alt om de afaceri i-a renovat şi extins un alt imobil ministrului. Ulterior, Borbely a mai fost acuzat de încă o faptă de trafic de influenţă, însă Parlamentul a respins din nou solicitarea DNA de a-l ancheta.

Kunigunda Sprencz (Fabian): are 28 de ani, a lucrat la UDMR şi la Camera Deputaţilor, fiind consiliera lui Laszlo Borbely. Ea deţine cafeneaua Festival 39 din Braşov (Cafeneaua Bucureştiului d’altădată SRL), care a fost şi în Bucureşti, dar s-a închis în 2010. A lansat firma alături de Denes Tibor, din Braşov. Mai deţine firma K2 Health (clinică veterinară în Braşov şi Sfântul Gheorghe). A candidat la un post de deputat în 2012, din partea UDMR.

Dănuţ Sebastian Neculăescu, consilier de stat: fost secretar de stat în MAE sub mandatul lui Lazăr Comănescu şi apoi Teodor Meleşcanu, lucrând ca director în MAE central încă din 2002, participând la pregătirea summit-urilor NATO de la Chicago şi Newport. Anterior a lucrat la Viena, ca adjunct al reprezentantului României la dialogul politico-militar de la Viena, dar şi al reprezentantului României de pe lângă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, de la Viena. Între 2002 şi 2004 a fost consilier la cabinetul ministrului de Externe Mircea Geoană şi secretar II şi III la direcţii din MAE.

Vladimir Ionaş, consilier de stat: 32 de ani, sociolog la Avangarde, institutul de sondaje deţinut de Marius Pieleanu, personaj apropiat de PSD şi invitat deseori la Antena 3. În trecut, Ionaş a fost consilierul lui Viorel Hrebenciuc, la Camera Deputaţilor. Soţia lui este Claudia Ionaş, care în 2012 a fost numită de preşedintele Traian Băsescu purtător de cuvânt la Cotroceni, după plecarea lui Valeriu Turcan. Ambii îşi dau doctoratul la SNSPA, având burse de doctoranzi, şi deţin o firmă de sondaje, General Research Group, conform declaraţiei de avere.

Cosmin Ghiţă, consilier de stat: tânăr de 28 de ani care a studiat în SUA, dar şi la Sankt Petersburg, apoi a lucrat pentru Chevron în România, timp de 3 ani, până în 2015. A trecut apoi la Amerocap, companie americană de investiţii şi analiză pe zona de petrol şi gaze din Marea Neagră. A lucrat şi pentru Medtronic, companie de servicii şi soluţii medicale, inclusiv teste clinice, apoi a venit la Guvern. Deţine firma Docoro Eximp, de consultanţă, alături de Doru Ghiţă (probabil tatăl său). A mai deţinut firma de publicitate DNC Advertising International, radiată.

Tibor-Ioan Pentek, consilier de stat: a fost country manager al Sanofi Pasteur, pus de Grindeanu în mai, cu criza vaccinurilor. Compania livrează vaccinuri, fiind lider de piaţă în România.

Ionuţ Pascu, consilier de stat: e din Tulcea, deţine mari suprafeţe de teren în Delta Dunării, la Nufăru şi Mahmudia. Deţine firma de construcţii Pasirom Interactiv, care a câştigat 11 contracte cu statul, conform declaraţiei de avere a lui Pascu. Firma e deţinută de Marian şi Maria Pascu.

Secretariatul General al Guvernului, împărţit între tabăra Dragnea şi tabăra Ponta-Grindeanu

La Secretariatul General al Guvernului, pentru conducerea căruia Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au dus o luptă la baionetă, om la om, în ultimele zile, oamenii în poziţii de decizie au fost până de curând împărţiţi între cei apropiaţi de liderul PSD, ALDE şi vechea tabără Ponta.

Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, 43 de ani, a fost prima numire oficială a lui Sorin Grindeanu în guvernul său, însă acesta provine din Ministerul Dezvoltării Regionale, unde a venit în mandatul lui Liviu Dragnea. Busuioc a fost păstrat în guvernul tehnocrat la acest minister, de Vasile Dîncu. Anterior, el a condus Agenţia Naţională de Cadastru (ANCPI), de unde a fost demis de Victor Ponta în 2012. Busuioc a rămas însă în ANCPI ca director adjunct, apoi ca şef al corpului de control, până să fie preluat de Dragnea la minister. Soţia sa este Iulia Busuioc, notar public. Mihai Busuioc şi-a arătat în ultimele două zile fidelitatea faţă de liderul PSD, refuzând să îşi contrasemneze demiterea din fruntea PSD şi blocându-i astfel lui Grindeanu posibilitatea de a-l numi pe Victor Ponta în fruntea SGG.

Adrian Mlădinoiu, 35 de ani, secretar de stat la SGG, este un adevărat om de casă al lui Liviu Dragnea. El a fost printre primii demişi de tandemul Grindeanu-Ponta. Fost aghiotant şi, dacă e să privim la pregătirea sa, bodyguard al liderului PSD, Mlădinoiu şi-a început cariera ca paraşutist militar, apoi în 2008 a devenit ofiţer în cadrul forţelor de elită ale Ministerului de Interne, în Grupul „Acvila”, preluat ulterior de Jandarmerie, apoi de serviciul secret „Doi şi-un sfert”. Din 2009, se mută la SPP, ca ofiţer de protecţie, unde stă până în 2015. Are la activ, conform CV-ului, curs de pregătire de bază SWAT, făcut în Ungaria, curs de alpinism de intervenţie la Acvila şi cursuri de protecţie a demnitarilor, la SPP. Mlădinoiu arată, în declaraţia de avere, că a fost „assistent manager” la firma Grand Siloz din Teleorman. Firma respectivă nu există cu această denumire, însă ar fi o sucursală a Tel Drum din judeţ, conform presei locale. Mlădinoiu mai deţine 20% din acţiunile firmei Ştefan Burdea Shoes, firmă de pantofi de lux, unde este acţionar şi ferma de porci deţinută, conform Hotnews, de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea. De la 1 august 2015, Mlădinoiu a devenit consilier parlamentar şi face parte şi din Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Autostrăzi.

Bogdan Ţopan este consilier la cabinetul lui Mlădinoiu. A studiat ştiinţe politice la Paris, are 25 de ani. A venit în 2016 consilier al unui secretar de stat din MAI, dar a rămas şi sub mandatul lui Carmen Dan. În 2014, pe când studia la Paris, se plângea într-un articol de coada imensă de la secţia de vot pentru alegerile prezidenţiale din diaspora şi spunea că „boala nomenclaturii se tratează doar prin amputare”.

Andreea Ioana Lambru, secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, a revenit la SGG pe filiera ALDE. Şi ea a fost demisă imediat de tandemul Grindeanu-Ponta, pentru că a refuzat să contrasemneze demiterea lui Mihai Busuioc. Lambru are 32 de ani şi a pornit în cariera politică ca secretara şi directoarea de cabinet a liberalului Radu Stroe, la SGG şi apoi la MAI. În 2012, Lambru a revenit la SGG, fiind numită de Victor Ponta în locul lui Dan Mihalache, acuzat de incompatibilitate. A rămas la SGG până în 2015 şi a revenit pe funcţia de secretar general adjunct în februarie 2017.

Între timp, a fost director adjunct al firmei Austin Meats, fosta CarmOlimp din Braşov, deţinută de soţia liberalului Valentin Şoneriu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, apoi în cel al Fondurilor Europene, în guvernul Ponta. Atât Lambru, cât şi Şoneriu au plecat din PNL şi s-au dus în ALDE, Şoneriu conducând până în iunie 2016 filiala Braşov, apoi revenind în iarnă la PNL.

Lambru deţine firma de consultanţă Globetrotter International Consulting, fostă Shiva Creative, fondată în 2014. Firma a aparţinut lui Romulus Cristian Anton, Monica Anton şi lui Rohan Bhatia (cetăţean britanic de 28 de ani, domiciliat în Buftea). Lambru intră în firmă în 2016 şi rămâne doar cu Romulus Anton. Romulus Anton, 27 de ani, fost liberal şi el, a fost în ministerul Economiei consilier la Daniel Chiţoiu. În 2016, a candidat din partea ALDE la un post de consilier general al Capitalei, apoi în 2017 a fost propus de ministrul ALDE al Energiei, Toma Petcu, în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica, deşi nu ar avea experienţă în domeniu, conform presei. Anton mai deţine o firmă de consultanţă fiscală, Diaconu&Mihuţ Tax Consulting.

George Stoian, consilier la cabinetul Andreei Lambru: fost jurnalist la Antena 3.

Tudor Vesa, secretar de stat SGG, a fost numit în mai 2017. Nu există date publice despre el (un anume Tudor Vesa apare ca specialist în IT, absolvent al Universităţii Tehnice de la Cluj) şi nicio declaraţie de avere. Vesa a fost de asemenea printre primii demişi de tandemul Grindeanu-Ponta, vineri seara.

Radu Ionel Puchiu, secretar de stat la SGG, este la Guvern din 2003, unde a coordonat până în 2008 Direcţia Informatică şi Design. Din 2009, a devenit consilierul lui Victor Ponta pe IT şi comunicare online. În februarie 2017, Grindeanu l-a numit coordonator al Comitetului interministerial pentru relaţia României cu OECD. Face sau a făcut parte din mai multe comisii de privatizare şi consilii de administraţie sau de supraveghere, la companii cu capital de stat. Soţia sa lucrează la ING Bank. Puchiu nu şi-a depus declaraţia de avere pe 2017.

Andrei Nicoară, consilierul lui Radu Puchiu, încă din 2013. Anterior, a fost director de cabinet la secretarul de stat Teodor Negruţ din Ministerul Comunicaţiilor. S-a ocupat de proiectul data.gov.ro.

Alexandru Mihai Ghigiu, secretar de stat la SGG, este lector la SNSPA şi a fost directorul secretariatului Senatului SNSPA. I-a fost director de cabinet lui Remus Pricopie când acesta a fost ministrul Educaţiei, între 2012 şi 2014. A revenit în ministerul Educaţiei în 2016, pe un post de consilier al ministrului Adrian Curaj. Ghigiu este cel care a fost desemnat de Grindeanu să preia atribuţiile lui Busuioc în fruntea SGG, vineri seara, pentru ca apoi cu semnătura sa Grindeanu să poată emite decizia de numire a lui Victor Ponta în fruntea SGG.

„Situaţia” de la Departamentul CENTENAR, acaparat de PSD Arad: un fost jurnalist local, un casier la Real şi un tânăr poet

După ce echipa lui Daniel Şandru (profesor de ştiinţe politice şi fost rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi) din Departamentul Centenar a demisionat în bloc în luna februarie, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 13, cei care au venit în loc trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor – organizarea la nivel de stat a activităţilor de aniversare a 100 de ani, în 2018, de la Marea Unire.

Cristian-Ioan Videscu, secretar de stat, conduce Departamentul Centenar. Are 35 de ani, este vicepreşedinte PSD Arad şi a fost consilier judeţean la Arad. A fost ziarist la publicaţia arădeană Flacăra Roşie. I-a fost consilier local europarlamentarului PSD Victor Negrescu, apoi consilier în Parlamentul României. Face parte din PES (organizaţia tinerilor socialişti europeni). A lucrat şi la o firmă de catering, Markus UNLTD din Arad (Markus Catering).

Marian Sebastian Rotaru: vine din Arad. În urmă cu 5 ani a fost ospătar, apoi din 2013 casier şi şef supraveghere case de marcat la hypermarketul Real, până în iunie 2016. A lucrat o scurtă perioadă ca HR la Adecco, apoi a venit la departamentul Centenar al României, conform cv-ului său de pe LinkedIn.

Dumitru Georgian Coşofreţ: a lucrat anterior pe un post de consilier la Camera Deputaţilor. Soţia sa este stewardesă la Wizz Air. Pasionat de poezie, publică pe câteva bloguri versuri. În 2015 era ales coordonatorul activiştilor PES (Partidul Socialiştilor Europeni) din sectorul 3, tineri pasionaţi de stânga, şi apare pe siteul PES ca fiind lider al acestei organizaţii în România.

Ionuţ Constantin Cojocaru: este lector la Universitatea Lumina (deţinută de turci), este doctor în istorie. A fost secretar general al Asociaţiei de Prietenie Turcia-România.

Consilierii personali ai lui Sorin Grindeanu

Florin Baranga: fost consilier şi director de cabinet al lui Grindeanu, la ministerul Comunicaţiilor.

Raluca Mihaela Sandu: provine tot din Ministerul Comunicaţiilor, a fost consiliera lui Grindeanu când acesta a fost ministru.

Simona Gabriela Baltag: 26 de ani, provine din Ministerul Comunicaţiilor, unde a fost consilier la cabinetul ministrului Delia Popescu şi anterior Marius Bostan.
Gabriela Pintilie: fostă consilieră din Ministerul Comunicaţiilor. A venit în minister în 2012, consilieră personală a lui Dan Nica, fiind alături de el încă de când acesta era ministru de Interne şi vicepremier (2009).

Marius Lucian Margasiu: a fost consilierul lui Grindeanu la ministerul Comunicaţiilor. Anterior a lucrat la firmele Genpact şi VP Holding. Soţia, Elena Isabella Margasiu, a lucrat la Senat şi apoi la Autoritatea de Audit.

Monica Laura Ion: a fost secretar general adjunct la Ministerul Comunicaţiilor în mandatul lui Grindeanu, apoi în Senat, şefa la biroul de presă, responsabilă de pagina web. Provine tot din echipa lui Dan Nica, fiind consilieră a sa când era vicepremier.

Zsolt Molnar: fost deputat UDMR de Timiş, 33 de ani. A fost consultant de comunicare pentru UDMR. În 2016, a candidat la Primăria Timişoara.

Ştefăniţă Munteanu: a fost secretar general adjunct la Ministerul Turismului, din februarie. Anterior, a fost director la firma Sisco Trading. Este acţionar la firmele din Buzău Certex şi Uno Art Construct.

Iulian Constantin Angheluş: a candidat în 2008 la Suceava, din partea PNL pentru un loc în Parlament, fiind un vechi membru PNL. A condus în 2008 Autoritatea Rutieră Română, filiala Suceava. Anterior a fost manager de vânzări zonal pe Suceava la compania de bere Brau Union (Heineken). A plecat ulterior cu Călin Popescu Tăriceanu în PLR (Partidul Liberal Reformator), care a fuzionat cu ALDE, fiind secretar executiv la Timiş. Soţia e medic la Medlife.

Radu Gheorghe Antohe: medic veterinar, a candidat în 2016 la Sascut, judeţul Bacău, pentru un post de consilier local, apoi la Bacău pentru un mandat de deputat. Nu a fost ales. Conform presei locale, ar fi bun prieten cu primarul din Oneşti, Nicolae Gnatiuc.

Consilieri la cabinetele consilierilor de stat ai lui Grindeanu

Ciprian Preda: fost cercetător la NASA, a predat matematica la UCLA şi la Cornell şi a revenit în ţară în 2016, unde preda la Universitatea de Vest din Timişoara şi la „Vasile Goldiş” din Arad.

Radu Florin Bădoiu: fotograful oficial al premierului. A venit de pe vremea lui Dacian Cioloş.

Mirela Bărbulescu: fost redactor şef adjunct şi editor la Agerpres.

Marilena Carmen Uzlău: a fost decan la Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Hyperion. Cercetător la Institutul Naţional de Cercetare Economică al Academiei Române. Licenţiată în Drept la Ecologică, doctorand la Academia de Poliţie. Soţul este colonelul de jandarami Liviu Uzlău, care în 2016 era şeful Direcţiei de Ordine Publică din Jandarmerie.

Antonina Ciuceanu Dragne: a fost la ICR Beijing. A mai lucrat la SGG din 2013 până în 2016. Soţul a lucrat în mandatul lui Dragnea ca expert la MDRAP.

Florian Vasile Gomoi: începe ca director de cabinet la Ministerul Comunicaţiilor, la secretarul de stat Bebe Viorel Ionică, în 2012. Rămâne în minister până în 2017, pe post de consilier la cabinetul miniştrilor Comunicaţiilor, inclusiv la Jianu.

Raluca Andreea Constantin: provine din MAI, unde a lucrat la Oficiul Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale şi la Direcţia Schengen. Soţul ei, Cristian Constantin, lucrează la Camera Deputaţilor.

Gabriela Constantin: operator de rol Primăria Frumuşani, judeţul Călăraşi.

Mădălina Geană: consiliera juridică a primarului Ştefan Chirca, din comuna Merei, Sărata Monteoru.

Petruţa Raluca Niţă: Fost consilier parlamentar la Camera Deputaţilor, a terminat liceul în 2010 la Ploieşti.

Alina Claudia Moldovan: avocată din Bucureşti, în 2009 era reprezentanta PNL într-o secţie de votare.

Florin Zeru: în 2015-2016 a fost consilier la secretarul de stat Gabriel Lungu, la Ministerul Muncii.

Ana Maria Stăvaru: a venit în ianuarie 2016. Expert POSDRU la UEFISCDI, consilier de management la EPC Consulting, expert ARACIS. Vine din SNSPA, are un doctorat în ştiinţe politice.

Consilierii de la SGG, care nu precizează la cabinetul cui lucrează

Iulia Teodorescu, fostă jurnalistă B1TV, a venit la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul  în decembrie 2015, odată cu ministrul tehnocrat Ciprian Bucur. Din februarie 2017, a venit la SGG, conform declaraţiei de avere.

Robert Andrei Oancă: 24 de ani, a absolvit ASE acum 3 ani, referent la Şcoala Naţională de Sănătate Publică. A lucrat ca consultant de vânzări la magazinele de haine Debenhams şi Pimkie. A primit dividende de la firma de IT Progemisoft, din Târgu Jiu, conform declaraţiei de avere. Progemisoft este firma implicată în dezvoltarea siteurilor Susţin ALDE şi exclusiv24.ro, dar şi a siteurilor firmelor liderului ALDE Dian Popescu, conform Hotnews. De pe siteul exclusiv24.ro s-a propagat anul trecut ştirea falsă că Cioloş este fiul lui Soros.

Adrian Pîclişan: fotoreporter din Timişoara, colabora înainte cu Evenimentul Zilei şi Renaşterea Bănăţeană, ziar local din Timişoara. A lucrat şi pentru Mediafax.

Ruxandra Noica: a fost consiliera lui Vasile Dîncu din august 2016, la cabinetul acestuia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Ar fi fiica lui Nicolae Noica, fostul ministru PNŢCD al Lucrărilor Publice.

Luiza Marian: A fost şefa de cabinet a lui Călin Popescu Tăriceanu. A mai lucrat la SGG din 2013 până în decembrie 2015 când a venit Cioloş. Este soţia jurnalistului sportiv Florin Marian.

Amanda Ramona Vladu-Bosovcki a venit de la MDRAP unde lucrează din 2015, prinzând atât mandatul Dragnea, cât şi cel al lui Dîncu. Anterior, a lucrat la Fundaţia Irex.

Florentin Costin Şovagău a mai lucrat la SGG în 2007-2008, apoi a trecut consilier la cancelaria lui Călin Popescu Tăriceanu. Până să vină iar la SGG, a lucrat la firma Blurry SRL, care are ca obiect de activitate proiecţia şi echipamentele de film.

Alexandra Şomu: lucrează la cancelaria premierului din 2014 şi a rămas în SGG până în prezent. A venit la Guvern în programul de internship, absolvind anterior SNSPA.

Gabriel Constantin Sârbu: vine de la Biroul Român de Metrologie Legală.

Corina Anca Macovei: A fost acţionar la o agenţie de turism, Ocean Travel&Cruises. A lucrat şi la firma Interconstruct SRL, care era deţinută de liberalul constănţean Aurelian Ceauş, care a candidat la primăria Eforie Sud. Soţul ei este Radu Codruţ Macovei, care deţine mai multe firme  în Galaţi.

Cristina Anca Fărcaş: a fost până în 2009 ofiţer de poliţie la IPJ Cluj.

Viorela Anca Benescu: a lucrat la Inotech Consulting şi manager de resurse umane la agenţia de publicitate outdoor Getica OOH, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de panotaj electoral din România. A venit la SGG în 2014, la direcţia de Audit şi a plecat în aprilie 2016.

Cezarina Cristina Alexandrescu: a venit în 2016 la SGG. Lucrează demult la Guvern, fiind decorată de Adrian Năstase şi Ion Iliescu cu ordinul „Pentru Merit”, în 2004.

Elena Zugravu: director de comunicare la agenţia de design Pischi-Uischi SRL.

Ştefan Dumitrescu: a lucrat la Camera Deputaţilor şi Guvern, în 2013 era curierul personal al premierului Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici