Toţi participanţii la dezbaterile pe buget vor fi testaţi anti-Covid-19. Explicaţiile lui Orban

Testarea tuturor persoanelor care vor participa la dezbaterile pe buget în Comisia de buget este o măsură de precauţie suplimentară, iar costurile vor fi suportate din bugetul Camerei Deputaţilor, explică, miercuri, Ludovic Orban.

553 afișări
Imaginea articolului Toţi participanţii la dezbaterile pe buget vor fi testaţi anti-Covid-19. Explicaţiile lui Orban

Toţi participanţii la dezbaterile pe buget vor fi testaţi anti-Covid-19. Explicaţiile lui Orban

„Este o măsură de precauţie suplimentară. Din cauza faptului că, spre deosebire de celelalte comisii permanente, unde am permis ca aceste comisii să se reunească în sistem mixt, cu prezenţă fizică şi online, la comisiile reunite de buget finanţe e necesară prezenţa fizică. Ca o măsură suplimentară de precauţie am dat posibilitatea testării, prin test rapid, a tuturor participanţilor”, spune Ludovic Orban.

El precizează că testele vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaţilor

„(Dacă va fi o persoană testată pozitiv - n.r.) va trebui înlocuită. Aici avem reglementări legale în vigoare”, conchide Orban.

Cei care urmează să participe la lucrările Comisiei de buget vor fi obligatoriu testaţi pentru Covid-19, chiar dacă au fost deja vaccinaţi.

Parlamentarii au fost categorie eligibilă în etapa a doua de vaccinare care a început pe 15 ianuarie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici