TRAGEDIA din Colectiv - Arafat: 17 răniţi vor fi transportaţi sâmbătă spre spitale din Olanda şi Belgia. Unul a refuzat transportul

O echipă de medici belgieni a evaluat starea răniţilor din spitalele Capitalei şi a propus transferul în spitale din Olanda şi Blegia, într-o primă etapă, pentru 18 bolnavi, dar o familie a refuzat transferul, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

9181 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv - Arafat: 17 răniţi vor fi transportaţi sâmbătă spre spitale din Olanda şi Belgia. Unul a refuzat transportul

TRAGEDIA din Colectiv - Arafat: 17 răniţi vor fi transportaţi sâmbătă spre spitale din Olanda şi Belgia. Unul a refuzat transportul

"O echipă de medici din Belgia a vizitat toţi răniţii din accidentul din clubul Colectiv. După evaluare, a stabilit că, într-o primă etapă, 18 pacienţi ar putea fi transferaţi în spitale din Olanda şi Belgia, dar una dintre familii a refuzat transportul rudei lor, astfel că sâmbătă două aeronave militare ale MApN vor transporta prima nouă răniţi spre trei spitale din Olanda, iar o alta, două ore mai târziu, opt pacienţi către un spital militar din Belgia", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a spus că, în toate cazurile, pacienţii pleacă cu acordul familiei.

În Olanda pacienţii vor fi internaţi în trei spitale, în Belgia vor fi duşi toţi la Spitalul Militar din Bruxelles.

Potrivit secretarului de stat, din cei nouă răniţi care pleacă în Olanda, şase sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar dintre cei care pleacă spre Belgia, trei sunt în aceeaşi stare.

De asemenea secretarul de stat în Ministerul de Interne a precizat că un alt spital civil din Belgia va analiza starea răniţilor din spitalele bucureştene, după care va anunţa câţi ar putea fi trataţi în respectiva unitate sanitară.

Potrivit secretarului de stat toate datele de identificare ale pacienţilor au fost transmise autorităţilor olandeze şi belgiene astfel încât formalităţile vamale să se desfăşoare în bune şi rapide condiţii

Costurile cu transpotatul şi tratamentul în Olanda şi Belgia vor fi suportate integral de statul român, în baza formularului E112.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a precizat, vineri, că la fondul de rezervă al Guvernului există 250 de milioane de euro, iar costul unui pacient în străinătate ar fi între 100.000 şi 150.000 de euro.

Premierul interimar a mai arătat că, dacă toţi cei 84 de pacienţi în stare gravă ar fi trataţi în străinătate, România ar avea de plătit 13 - 15 milioane de euro. Selecţia pacienţilor trataţi în străinătate va fi făcută de o echipă mixtă, formată de medici din ţările care şi-au oferit sprijinul.

Alţi trei răniţi în incendiul de la Colectiv - doi de la Spitalul de Arşi şi unul de la Spitalul Bagdasar - au fost transferaţi în Israel, de o companie privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici