Traian Băsescu a mers cu două propuneri pentru premier la Cotroceni: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac

Europarlamentarul Siegfried Mureşan şi parlamentarul Eugen Tomac sunt cele două propuneri pentru funcţia de premier din partea PMP, Traian Băsescu anunţând că dacă prima variantă pică în Parlament, a doua sigur va fi votată pentru a nu se ajunge la anticipate.

722 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a mers cu două propuneri pentru premier la Cotroceni: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac

Traian Băsescu a mers cu două propuneri pentru premier la Cotroceni: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac

“Mizez pe toate partidele de opozitie, minorităţile, nu exclud posibilitatea ca mare parte din nemulţumiţii de Daddy să aibă alte opţiuni de vot la a doua încercare de formare a Guvernului. Parlamentul nu va risca să pice două guverne. Cine nu vrea să vadă că în PSD au apărut fisuri, e copil”, a declarat Traian Băsescu, după negocierile de la Cotroceni.

Fostul preşedinte a afirmat că nu crede că PSD şi ALDE sunt apte la guvernare, lucru pe care i l-a spus şi lui Klaus Iohannis.

Drept urmare, a propus ca europarlamentarul Siegfried Mureşan să fie premier, iar în cazul în care Cabinetul ar pica la votul din Parlament, a anunţat că are şi a doua variantă- Eugen Tomac.

"Pesediştii îi vedeţi ce poftă au să plece într-o campanie? Al doilea Guvern ar trece pentru a nu da posibilitatea preşedintelui de a trece la anticipate", a mai spus Băsescu.

Cine este Siegfried Mureşan 

Siegfried Mureşan are 36 de ani, este un economist şi om politic român, deputat european din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP). Începând cu luna ianuarie 2015, deţine şi funcţia de purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE). Siegfried Mureşan a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară în cadrul Congresului formaţiunii din data de 8 februarie 2015.

Siegfried Mureşan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul 2004. A continuat studiile cu un Master în Ştiinţe Economie şi Management la Universitatea Humboldt din Berlin pe care l-a finalizat în anul 2006.

La începutul anului 2016, Siegfried Mureşan a fost desemnat raportor din partea Grupului PPE pentru bugetul Uniunii Europene din 2017. Pe parcursul negocierilor care au condus la adoptarea bugetului european pentru 2017, Mureşan a reuşit să includă toate priorităţile Grupului PPE în forma finală a bugetului. De exemplu, a obţinut majorări pentru programe precum COSME, Erasmus+, Orizont 2020 - pentru fiecare alocându-se în plus câte 50 de milioane de euro. Totodată, a negociat cu succes creşteri pentru asistenţa macro-financiară, 15 milioane de euro faţă de bugetul propus iniţial de către Comisia Europeană,  dar  şi o creştere cu 500 milioane de euro pentru a sprijini fermierii europeni afectaţi de criza din sectorul lactatelor. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici