Traian Băsescu, ales preşedinte de onoare al PUN din Republica Moldova. Anatol Şalaru, fondator al partidului: Funcţia de preşedinte rămâne vacantă până la restabilirea cetăţeniei moldoveneşti a lui Băsescu

Senatorul PMP Traian Băsescu a participat duminică la congresul Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, formaţiune fondată de fostul ministru al Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, şi a fost ales în funcţia de preşedinte de onoare. De asemenea, deputatul în Parlamentul României, Constantin Codreanu, a fost votat prim-vicepreşedintele PUN.

5805 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, ales preşedinte de onoare al PUN din Republica Moldova. Anatol Şalaru, fondator al partidului: Funcţia de preşedinte rămâne vacantă până la restabilirea cetăţeniei moldoveneşti a lui Băsescu

Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Rep. Moldova

UPDATE 18.30 Şalaru: PUN este împotriva schimbării sistemului electoral şi vrea să colaboreze cu partidul Maiei Sandu

"PUN este împotriva modificării sistemului electoral, oricare ar fi el: uninominal sau mixt", a declarat Şalaru. Totdată acesta a spus că partidul sau îsi doreşte să colaboreze cu Partidul Acţiune şi Solidaritate. "Vrem să colaborăm cu partidul Maiei Sandu şi ne adresăm membrilor noştri să nu intre în conflict cu organizaţiile PAS pentru că sunt singurele cu care putem colabora", a mai spus Anatol Şalaru, potrivit Unimedia.

UPDATE 18.00:  Fondatorul partidului Anatol Şalaru a declarat, potrivit Unimedia, că funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale rămâne vacantă până la restabilirea cetăţeniei Republicii Moldova a lui Traian Băsescu.

”Nu cred că a existat după 1989 un om politic, lider de partid sau preşedinte al României, mai dedicat problemei Basarabiei decât Traian Băsescu. Fie că a fost vorba despre bursele pentru studenţii de la noi, fie că a fost vorba despre legea cetăţeniei, preşedintele Traian Băsescu a fost principalul promotor al intereselor românilor basarabeni”, a declarat liderul Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, Anatol Şalaru.

El a supus la vot propunerea ca Traian Băsescu să fie preşedintele de onoare al formaţiunii, iar cei prezenţi au votat-o în unanimitate.

”Vă mulţumesc pentru vot. Ştiu foarte bine Legea partidelor din rep. Moldova. Dacă dl. preşedinte Dodon (Igor Dodon – preşedintele Republicii Moldova – n.r.) nu mi-ar fi suspendat cetăţenia Republicii Moldova, probabil că ar fi fost alta soluţia”, a spus Traian Băsescu.

El a mai spus că este ”cea mai mare onoare” pe care i-o puteau face cetăţeni ai Republicii Moldova – să fie preşedintele de onoare al unui partid care are principal obiectiv unirea Republicii Moldova cu România.

”Este şi o oarecare coincidenţă. Peste numai trei zile, pe 28 iunie, vor fi 76 de ani de când Basaabia a fost anexată Uniunii Sovietice. Iată că răspunsul nostru la acest moment trist este înfiinţarea unui partid unionist şi semnarea unui protocol de colaborare cu PMP, singurul partid din România care are ca principal obiectiv unirea Republicii Moldova cu România”, a mai spus Băsescu.

El a explicat de ce este unionist, dar nu poate uita anumite momente din viaţa sa, printre care anul 1968, când Uniunea Sovietică a invadat Cehoslovacia.

”Nu sunt un duşman al federaţiei Ruse, nu sunt un duşman al poporului rus. Le admir cultura, le admir îndrăzneala, le admir calităţile, inteligenţa, puterea extraordinară din cel de-al doilea Război Mondial, când au demonstrat lumii întregi că nu pot fi subjugaţi”, a precizat Băsescu.

El a participat la congresul Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, fiind însoţit de mai mulţi parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară, printre care Eugen Tomac, Robert Turcescu, Constantin Codreau, Cătălin Cristache şi Doru Coliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici