Traian Băsescu: Aş lăsa două zile pentru votul în Diaspora. Aş face o evaluare unde sunt concentraţi românii şi le-aş crea condiţii

Traian Băsescu a declarat, în contextul scrisorii lui Klaus Iohannis în care cere Guvernului şi Parlamentului să modifice legislaţia electorală, că ar propune ca votul în diaspora să se desfăşoare în două zile.

903 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Aş lăsa două zile pentru votul în Diaspora. Aş face o evaluare unde sunt concentraţi românii şi le-aş crea condiţii

Traian Băsescu: Aş lăsa două zile pentru votul în Diaspora

„Aş lăsa două zile pentru votul în Diaspora şi aş face o evaluare, prin contactarea administraţiilor locale din statele UE, unde sunt concentraţi românii şi le-aş crea condiţii să voteze. Faptul că amplasezi prost secţiile de votare nu îţi dă nicio scuză că nu ai creat o condiţie ca cetăţenii să îşi exercite un drept constituţional, dreptul la vot”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri la România Tv.

Precizările acestuia vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale. În acest sens, preşedintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Preşedintele României a atenţionat „autorităţile statului român că au obligaţia şi responsabilitatea de a pune în aplicare aceste măsuri, pentru a se asigura că toţi cetăţenii români, din ţară sau din străinătate, îşi vor putea exercita neîngrădit dreptul la vot”.

Taguri:
băsescu,
vot,
diaspora

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici