Traian Băsescu către preşedinte: "Pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii, acum e mai auster" / I-am spus lui Iohannis că vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost preşedinte al României, i-a spus în glumă lui Klaus Iohannis că pe vremea lui politicienii veniţi la consultări "aveau posibilitatea să doarmă în fotolii", aluzie la faptul că în sala unde se desfăşoară consultările cei prezenţi stau pe scaune.

3877 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu către preşedinte: "Pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii, acum e mai auster" /  I-am spus lui Iohannis că vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD

Traian Băsescu către Klaus Iohannis: "Pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii, acum e mai auster" (Arhiva Foto Mediafax)

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri după consultările de la Palatul Cotroceni că i-a transmis şefului statului, Klaus Iohannis, că partidul pe care îl conduce va fi parte din orice soluţie politică anti-PSD.

''Suntem şi vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD'', a spus Băsescu, adăugând că poziţia sa este valabilă în ambele variante - guvernare sau opoziţie.

''Noi suntem în opoziţie cu PSD din motive ideologice şi a modului cum înţeleg să gestioneze resursele bugetului în mod populist şi pregătesc parcă ieşirea României din parametrii necesari accesului în zona euro'', a subliniat liderul PMP.

El a caracterizat discuţia drept una de tatonare.

''Am avut o discuţie pe care nu o considerăm neapărat o consultare în vederea formării Guvernului, ci o discuţie de tatonare. Am înţeles foarte bine de ce preşedintele a vrut să facă această discuţie premergătoare validării parlamentarilor'', a concluzionat Băsescu.

El a mai spus că preşedintele Iohannis procedează corect când refuză numirea unui prim-ministru care a fost condamnat, susţinând că pe lângă legea 90/2001, Constituţia prevede acest lucru, potrivit articolului 105, alin. 2, care face trimitere la incompatibilităţile celor care fac parte din Guvern (''Alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică'').

De asemenea, Traian Băsescu a vorbit şi despre o eventuală alianţă de dreapta.

''Dacă se va face, noi o vom susţine şi, aşa cum v-am mai spus, sunt cel mai bun premier pe care îl va avea dreapta. Dl. preşedinte ştie, i-am spus că eu sunt cel mai bun premier. Am spus că avem disponibilitatea să dăm prim-ministru, cum avem disponibilitatea să susţinem fără a fi parte a guvernului'', a adăugat fostul şef al statului.

El a precizat că subiectul nu a fost discutat miercuri pentru că nu au fost consultări oficiale.

''Azi ne-am spus doar intenţiile pentru că am văzut că partide mai mari nu au propuneri şi am avut noi. (...) Preşedintele poate merge până la limita Constituţiei'', a conchis Traian Băsescu.

La final, el a făcut o glumă cu jurnaliştii prezenţi: ''Mai am puţin şi-mi trece răceala. Să vedeţi atunci conferinţe de presă!''.

Traian Băsescu către preşedinte: "Pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii, acum e mai auster" 

''Vedeţi domnule preşedinte, pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii. Acum e mai auster, mai nemţesc'', i-a spus Traian Băsescu lui Klaus Iohannis, la începutul consultărilor şefului statului cu delegaţia PMP.

Pe lângă Traian Băsescu, au mai venit la consultări din partea Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Robert Turcescu şi Cristian Diaconescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici