Traian Băsescu, despre dosarul Petrov: Garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi seara că ”garantează” că nu are cum să piardă procesul cu CNSAS, care a cerut instanţei să constate calitatea sa de colaborator al Securităţii. ”Sunt acuzaţii fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză”, a mai spus el.

4239 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre dosarul Petrov: Garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces

Traian Băsescu, despre dosarul Petrov: Garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces

”Vă garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces. Deja ştiu cum trebuie să demonstrez lipsa lui de valabilitate şi de consistenţă. Însă nu aş vrea să fac publică abordarea pe care o voi avea. Sunt acuzaţii fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză. Voi câştiga acest proces, totul este să se desfăşoare suficient de repede şi sper acest lucru, pentru că nu vreau să stau cu acest bolovan atârnat. Am toate argumentele să demonstrez că raportul CNSAS a fost întocmit tendenţios. Cel puţin tendenţios”, a declarat la B1Tv Traian Băsescu.

El a mai spus că s-au folosit ”informaţii trunchiate” în raportul CNSAS, ceea ce este ”complet incorect”.

”În al doilea rând, nu ştiu cum Dumnezeu de a apărut chiar acum, pentru că predarea arhivei s-a făcut în 2005-2006. Deci au apărut noutăţi în 2019... Şi cea mai mare noutate este faptul că SRI, aşa scrie în documente, a predat în data de 9 aprilie o casetă, o rolă care i-a ajutat să pună lucrurile cap la cap, spun dânşii. Sigur, dosarul a explodat în plină campanie, iar acum campania continuă, în condiţiile în care suntem în proces de negociere la Parlamentul European”, a adăugat el.

Antena 3 a prezentat, duminică seară, două note informative date de "Petrov", numele conspirativ care ar fi fost al fostului preşedinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină. Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunţaţi şi de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Taguri:
băsescu,
proces,
cnsas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici