Traian Băsescu: Domnul Preşedinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chişinău?

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, "a ratat lamentabil", în contextul în care referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă nu a fost considerat valid, la urne prezentându-se doar 17,53% de alegători.

1016 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Domnul Preşedinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chişinău?

Băsescu: Domnul Preşedinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chişinău?

"Domnul Preşedinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chişinău, domnule Preşedinte Dodon? Vă imaginaţi cu câtă credibilitate aţi rămas în calitate de preşedinte în funcţie?", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu şi-a încheiat postarea cu un post-scriptum în care a precizat că referendum s-au prezentat doar 17,5 la sută din alegători, iar pentru a fi validat referendumul, trebuia să se prezinte la vot minim 33,3 la sută din electori.

Referendumul pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă a fost iniţiat de Partidul Socialiştilor, iar alte două importante formaţiuni de stânga, Partidul Comuniştilor şi "Partidul Nostru", s-au alăturat iniţiativei PSRM.

Partidul Liberal, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Liberal Democrat, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Liberal Reformator au boicotat referendumul.

La 11 noiembrie, Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al capitalei Republicii Moldova, a fost eliberat din arestul la domiciliu şi a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova privind construirea unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei moldovene, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului Municipal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici