Video Traian Băsescu, după consultări la Cotroceni: Am făcut o propunere pentru funcţia de prim-ministru. D-na Shhaideh are o reputaţie excelentă în comunitatea turco-tătară, dar riscul de a fi o faţadă pentru d-l Dragnea este major

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat după consultări la Cotroceni că şi-a făcut datoria de partid de opoziţie şi a făcut o propunere pentru funcţia de prim-ministru, iar legat de nominalizarea lui Sevil Shhaideh, acesta a spus că are o reputaţie excelentă în comunitatea turco-tătară, dar riscul de a fi o faţadă pentru d-l Dragnea este major.

2817 afișări

"Am făcut o propunere pentru functia de prim-ministru cel propus de noi este Eugen Tomac, de asta suntem opoziţie să propunem candidat. Are o reputaţie bună la Bruxelles, un unionist care cunoaste bine tara", a declarat Traian Băsescu. Întrebat de ce nu s-a autopropus, el a spus: "Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tanar".

Legat de nominalizarea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, Băsescu a spus că aceasta are o reputaţie excepţională în comunitatea turco-tatară. 

"Are reputaţie excepţională în comunitatea turco-tătară, în Dobrogea, de unde vine. Are un unchi Karpat plecat în Statele Unite, un profesor de foarte largă recunoaştere, care a rămas şi legat de locul naşterii lui de Babadag. Are un soţ care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputaţia profesională a domniei sale este excepţională, în comunitate", a comentat Băsescu.

"Are experienţă politică zero, nu e conectată la nucleul pur decizional al PSD", a spus Băsescu, subliniind că există un risc major ca prezumtivul prim-ministru să fie "o figură de faţadă". "România n-ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e Iran", a remarcat Băsescu.

"În acelaşi timp doamna are experienţă politică zero. Nu este conectată la nucleul pur decizional al PSD-ului şi din acest motiv cred că riscul să fie doar o faţadă pentru domnul Dragnea şi oamenii puternici din PSD să fie major. România nu ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e în Iran. E guvernul, e preşedintele ales dar în spatele lui decizia finală o au ayatollahii. Şi acel consiliu al marilor şefi religioşi din Iran. Nu ar trebui să devenim un astfel de stat şi noi vom lupta ca acest lucru să nu se întâmple", a avertizat Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis nu este "în cea mai fericită situaţie" la alegerea unei opţiuni de prim-ministru, a conchis preşedintele PMP.

PMP a avut consultări cu preşedintele Iohannis în vederea formării viitorului guvern.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici