Traian Băsescu, huiduit şi la Focşani în timpul discursului şi al primirii onorului. Apoi a dansat în horă alături de simpatizanţi

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni, în jurul orei 15.40, în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, unde au loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de mulţime cu huiduieli, ca şi la Iaşi. Preşedintele Traian Băsescu a primit onorul de la Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul" în timp ce era puternic huiduit şi fluierat de mulţime, unii participanţi strigând "Mincinosul".

105 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, huiduit şi la Focşani în timpul discursului şi al primirii onorului. Apoi a dansat în horă alături de simpatizanţi

Traian Băsescu, huiduit şi la Focşani (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

La manifestări participă şi Elena Udrea.

El a fost întâmpinat cu pâine şi sare de oficialităţile locale, iar o femeie îmbrăcată în costum popular i-a pus la gât un fular tricolor.

După susţinerea discursului, Traian Băsescu a coborât de pe scenă şi a intrat în mulţime, unde, la un moment dat, şi-a dat jos fularul tricolor pe care îl primise la începutul manifestării dedicate Unirii Principatelor Române şi l-a agăţat de gâtul unei tinere.

Ulterior, preşedintele s-a prins într-o horă a Unirii, lângă Băsescu aflându-se o elevă de liceu îmbrăcată în uniformă de absolvent, dar şi o tânără îmbrăcată în costum popular.

În timpul discursului, Băsescu a nominalizat trei licee mari din municipiul Focşani - Kogălniceanu, Unirea şi Cuza, despre care a spus că reprezintă instituţii destinate viitorului, la rostirea numelor unităţilor de învăţământ elevii aclamând şi scandând "Ura, ura!".

Conform forţelor de ordine mobilizate în zonă, în piaţa din centrul municipiului Focşani se află peste două mii de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, şi la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii". Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare", "Vânzători de ţară".

În toată perioada în care s-a aflat în Piaţa Unirii, şeful statului a fost înconjurat permanent de numeroşi ofiţeri SPP.

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai participat la manifestaţii publice de peste cinci luni.

Ultima dată el a luat parte la manifestările ocazionate de Ziua Marinei la Constanţa, în 15 august 2010, când a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribună pentru a-şi susţine discursul.

El a absentat şi de la ceremoniile organizate de Ziua Naţională, când a mers la Summitul OSCE din Kazahstan.

De asemenea, şeful statului a preferat ca, de Revelion, să trimită un mesaj scris, în 31 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici