Traian Băsescu, în vizită oficială la Londra. Preşedintele a avut convorbiri cu premierul David Cameron

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, luni, la reşedinţa premierului britanic David Cameron, unde cei doi au avut discuţii tete-a-tete. Şeful statului român a fost întâmpinat în faţa reşedinţei din Downing Street nr. 10 de către premierul Cameron.

946 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, în vizită oficială la Londra. Preşedintele a avut convorbiri cu premierul David Cameron

Traian Băsescu, în vizită oficială la Londra. Preşedintele a avut convorbiri cu premierul David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi şi-au strâns mâinile şi au făcut o fotografie oficială, după care au intrat în reşedinţă.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu premierul britanic David Cameron despre evoluţia pozitivă a României în ceea ce priveşte MCV, dar şi despre o viitoare continuare a proiectului de modernizare a celor două fregate achiziţionate din Marea Britanie.

"Discuţia a prilejuit un schimb fructuos de puncte de vedere cu privire, în primul rând, la evoluţia noastră în interiorul UE. Am stabilit că pentru ţările noastre prioritatea este o Europă unită mai puternică, o Europă competitivă, o Europă în care cercetarea şi dezvoltarea să fie prioritare", a afirmat Traian Băsescu, în timpul unei declaraţii comune de presă ce a urmat întrevederii cu primul ministru britanic David Cameron.

El a mai spus că s-a mai discutat despre "evoluţia pozitivă" în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe care România îl are în relaţia cu partenerii europeni.

"Am informat că România îşi va respecta până la capăt toate obligaţiile de ordin militar, fie că este vorba despre Balcanii de Vest, Afganistan sau Libia", a adăugat şeful statului român.

Preşedintele Băsescu a menţionat că un alt subiect abordat a fost strategia Europa 2020.

"Nu în ultimul rând, un subiect discutat a fost despre cooperarea româno-britanică pentru o viitoare continuare a proiectului de modernizare a celor două fregate achiziţionate din Marea Britanie", a mai arătat preşedintele Băsescu.

La rândul său, premierul britanic a spus că România şi Marea Britanie "sunt parteneri naturali", precizând că unul dintre subiectele abordate a fost cooperarea din domeniul energiei şi IT.

"Vrem să vedem ţările din Balcanii de Vest, Turcia şi Republica Moldova în Uniunea Europeană, pentru a avea o Europă mai puternică", a mai spus Cameron.

De asemenea, Traian Băsescu şi David Cameron au semnat în timpul întrevederii o declaraţie comună privind extinderea parteneriatului strategic între România şi Marea Britanie.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început, luni, vizita oficială de două zile în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Şeful statului mai are programate, luni, rostirea unui discurs la "The London School of Economics and Political Science", precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti la sediul ambasadei României.

Marţi, preşedintele se va întâlni, la Palatul Westminster, cu John Bercow, speaker al Camerei Comunelor.

Ulterior, şeful statului român se va întâlni cu reprezentanţi ai mediului de afaceri britanic, la Guildhall - City of London.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici