Traian Băsescu: Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel

Preşedintele Traian Băsescu declară, într-un interviu citat de site-ul Administraţiei Prezidenţiale, că nu a primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, el precizând, de asemenea, că a aflat din presă că fratele său, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a acestuia.

5487 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel

Băsescu: Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel

Preşedintele precizează că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. "În plus, vă asigur, aşa cum am mai spus, că nu există niciun poliţist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar", precizează Băsescu în declaraţiile postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului menţionează că anul trecut fratele său i-a spus că este şantajat. "I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituţiile statului. Ceea ce a şi făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunţ de şantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituţiile statului", afirmă Traian Băsescu.

Întrebat de ce nu l-a împiedicat pe fratele său să intre în anturajul familiei lui Sandu Anghel, Traian Băsescu a răspuns: "Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă ştiam dinainte, i-aş fi spus să nu intre în acest anturaj".

Întrebat ce s-a întâmplat cu salba primită de la Sandu Anghel din partea Regelui Cioabă de către Maria Băsescu în anul 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti, Traian Băsescu a răspuns: "Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi se află în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, deci al statului român. De altfel, aşa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vremea respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale".

Întrebat cum răspunde zvonurilor din presă potrivit cărora Mircea Băsescu ar spune, într-una dintre înregistrări, că i-a dat şi bani şi şefului statului pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Traian Băsescu răspunde: "Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmaţie pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere".

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, a fost arestat vineri, fiind acuzat că ar fi primit 250.000 de euro pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Preşedintele Senatului a anunţat, sâmbătă, că vrea ca Parlamentul să afle, de la SRI şi SPP, dacă preşedintele ştia despre "vizitele la clanul Bercea".

Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Premierul a cerut demisia şefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici