Video Traian Băsescu: Nu o cunosc pe doamna Shhaideh. Dacă mă întâlnesc cu ea, nu ştiu cine e

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, actual senator, a declarat că nu o cunoaşte pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD - ALDE pentru funcţia de premier, precizând că PMP este şi va rămâne în opoziţie. Şi alţi senatori au comentat nominalizarea.

8635 afișări

"La noi nu are importanţă cine a fost desemnat, noi suntem în opoziţie. Oricum, noi nu votăm instalarea guvernului. Eu nu o cunosc pe doamna prea bine, doar am auzit câte ceva. Am auzit că a fost ministru la Dezvoltare Regională după Dragnea. Atât ştiu despre dânsa. Concluzia mea: nu o cunosc pe doamna, dacă mă întâlnesc cu ea nu ştiu cine e", a declarat Traian Băsescu la Senat după ce Liviu Dragnea a anunţat că propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier este Sevil Shhaideh.

Nominalizarea a fost comentată şi de reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice în Senat.

"E clar că PSD nu a avut o persoană pentru funcţia de prim-ministru. Asta s-a văzut din campania electorală, nu au putut să precizeze care va fi propunerea lor. Au mers în campanie fără niciun fel de candidat, ceea ce de atunci mi s-a părut o problemă. Astăzi se dovedeşte că e o propunere de circumstanţă, o persoană fără anvergură, care se vede clar că va fi coordonată de acest comitet de coordonare numit de către PSD, un fel de fel de CC al PSD, care nu va avea autonomie, nu va avea program, va trebui să rămână la o lesă scurtă, ţinută de domnul Dragnea. Mi se pare, de asemenea, probabil că PSD aşteaptă să schimbe acea lege care îi interzice domnului Dragnea să fie prim-ministru şi că probabil această persoană nu va ocupa fotoliul de prim-ministru decât temporar, pe perioada acestei modificări legislative. Aşa cum spuneam şi în campania electorală, PSD urmăreşte să modifice legile justiţiei, să autorizeze corupţia, în primul rând să facă posibilă numirea domnului Dragnea în funcţia de prim ministru, ceea ce acum legea interzice", a declarat Vlad Alexandrescu, senator USR.

"Mă aşteptam să fie femeie, pentru că în PSD sunt câteva femei cu mare experienţă în materia guvernamentală, începând cu doamna Rovana Plumb. (..) E şi criteriul relaţiei bune cu preşedintele partidului, cu Liviu Dragnea, aşa că nu e o propunere total imprevizibilă însă e o propunere nouă pe care o respectăm", a declarat Teodor Meleşcanu, senator ALDE. Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea ajunge premier, Meleşcanu a declarat : "De ce nu? Este un om care are mare experienţă şi în administraţie, are o poziţie politică extrem de importantă şi eu cred va va veni, fără nicio îndoială, ziua în care domnul Dragnea va ajunge şi el premier".

"Avem toată încrederea în preşedintele Dragnea, avem încredere în programul de guvernare şi cred că este cea mai bună decizie pe care putea să o ia Partidul Social Democrat. Am toată încrederea în preşedintele Liviu Dragnea pentru că ceea ce a făcut dânsul nu a făcut nimeni: program de guvernare, unitatea partidului şi rezultatul excepţional pe care l-a avut PSD", a declarat Marius Dunca, senators PSD. Întrebat dacă funcţia de premier ar putea fi preluată de Dragnea, acesta a răspuns : "Cred că doar împreună în comitetul executiv vom analiza. Ce ne interesează acum e să reuşim să implementăm ceea ce am promis şi să facem tot ce am spus în programul de guvernare şi în campania electrorală şi nu la numiri, cât va sta în funcţie un ministru sau un prim-ministru ".

Sevil Shhaideh este propunerea de premier pe care PSD-ALDE a înaintat-o miercuri preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni, conform anunţului făcut de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici