Traian Băsescu: Nu va trece moţiunea de cenzură, dar dacă PNL nu o depunea era penibil

Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat că moţiunea de cenzură nu va trece, marţi în plenul reunit al Parlamentului, însă liberalii trebuiau să o depună, pentru că altfel „erau penibili”, având în vedere că tema lor de campanie a fost „jos Dragnea, jos PSD”.

1895 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Nu va trece moţiunea de cenzură, dar dacă PNL nu o depunea era penibil

Traian Băsescu: Nu va trece moţiunea de cenzură, dar dacă PNL nu o depunea era penibil

„Nu va trece moţiunea, însă opoziţia nu avea ce să facă. Tema preşedintelui PNL în campanie internă a fost jos Dragnea, jos PSD, ori dacă nu depuneau o moţiune de cenzură erau penibili. Au depus-o, dar din păcate nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD şi ALDE. Vor spune la vot – suntem puternici, nu putem fi daţi jos”, a declarat Traian Băsescu, luni seară, la Digi 24.

Acesta a adăugat că este deranjat de abordarea PNL de a negocia individual cu oameni din PSD pentru moţiunea de cenzură, în contextul în care partidul blama astfel de practici în trecut.

„Pe mine mă deranjează chestia asta cu negociem individual cu oameni din PSD. Exact ce afişăm ca opoziţie noi nu luăm parlamentari de la putere, exact aia facem. Ce e cu sesiunea asta de mercato de parlamentari? Acuzăm orice altfel de acţiune de genul acesta, dar acum e bună. Datorită modului cum s-a desfăşurat campania pe tema jos PSD, PNL n uavea ce să facă, trebuia să depună o moţiune pentru că altfel se descalifica în faţa propriului electoral”, a explicat Băsescu.

Senatorul PMP a adăugat că „plan comun nu există în opoziţie, dar foarte probabil îi va strânge nevoia, ca şi pe mine, iar soluţia e să bată PSD la locale. PSD nu are om cu care să îl bată pe Iohannis la prezidenţiale”.

Ludovic Orban a declarat, joi, că şansele moţiunii de cenzură de a fi adoptată în Parlament sunt mai mari decât la restul demersurilor făcute de la începutul legislaturii, în 2016. Preşedintele PNL a precizat că opoziţia are în prezent circa 215, din necesarul de 233 de voturi. Liderul liberal a adăugat că negocierile individuale vor continua până în ultima zi.

Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota, marţi, în plen reunit, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură prin care partidele de opoziţie vor demiterea Guvernului Dăncilă.

PSD a anunţat că va asigura cvorumul de şedinţă, însă nu va vota moţiunea. În ceea ce priveşte ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la moţiunea de cenzură, a anunţat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.

Taguri:
băsescu,
moţiune,
pmp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici