Traian Băsescu, primit de Cavalerii Ioaniţi cu o mică expoziţie maritimă

Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de Cavalerii Ioaniţi ai Ordinului Suveran Ospitalier cu o mică expoziţie de artă pe teme maritime, dedicată special acestuia având în vedere cariera sa de marinar.

535 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, primit de Cavalerii Ioaniţi cu o mică expoziţie maritimă

Villa Magistrale (Imagine: Facebook)

Băsescu a făcut vineri seară, după vizita oficială de la Sfântul Scaun, şi o vizită de stat la Ordinul Ioaniţilor de la Roma, dedicată aniversării a 80 de ani de la stabirea relaţiilor diplomatice între România şi Ordinul Suveran.

Gazdele au organizat în vechea bazilică din incinta reşedinţei ioanite, Villa Magistrale, o expoziţie de documente diplomatice relevante pentru această aniversare, dar şi una cu temă maritimă, dedicată special preşedintelui Băsescu.

Acestuia i-au fost prezentate o machetă a unei fregate ioanite de secolul al XVIII-lea, care apăra Malta, dar şi mai multe tablouri reprezentând lupte navale între ioaniţi şi turci din perioada Evului Mediu.

Băsescu a arătat că e bucuros că a venit în această vizită exact în ziua în care se împlinesc 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului de către Papa Pascal al II-lea, un eveniment foarte important pentru gazde.

Preşedintele a mulţumit gazdelor şi pentru activităţile caritabile dezvoltate de Ordinul Ospitalier în ţara noastră.

Principele şi marele maestru Fra Matthew Festing a arătat că Ordinul său a jucat în ultimii 80 de ani un rol cheie în domeniul activităţilor caritabile şi de asistenţă socială din România.

El a precizat că Serviciul de Ajutor Maltez are peste 100 de proiecte sociale în derulare în România, dedicate bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi, celor fără adapost, dar şi tinerilor şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Potrivit Marelui Maestru, Serviciul de Ajutor Maltez din România are peste 1.200 de voluntari şi 60 de angajaţi permanenţi.

Preşedintele Băsescu, soţia sa şi delegaţia oficială a României au participat apoi la un dineu oferit de Marele Maestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici