Traian Băsescu: "Unii mi-au anunţat demisia, este o predare graduală a ştafetei. O să caut unul ca mine"/ PMP nu va fuziona cu PNL, dar va semna moţiunea de cenzură

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri că nu demisionează de la conducerea partidului şi că este vorba despre o predare graduală a ştafetei, afirmând că pentru şefia PMP va căuta un politician ca el.

4081 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: "Unii mi-au anunţat demisia, este o predare graduală a ştafetei. O să caut unul ca mine"/ PMP nu va fuziona cu PNL, dar va semna moţiunea de cenzură

Traian Băsescu: "Unii mi-au anunţat demisia, este o predare graduală a ştafetei. O să caut unul ca mine"

"Am înţeles că unii în presă mi-au anunţat demisia. Vă rog sa luati mesajul de pe Facebook şi să constataţi că vorbesc despre o predare graduală a atribuţiunilor şi de pregătirea partidului pentru alegerile din 2019 şi 2020", a afirmat preşedintele PMP, Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă, la Parlament.

El a precizat că le-a comunicat preşedinţilor executivi ai PMP de acum o lună că la începerea sesiunii parlamentare, vor începe ''un proces de tranziţie gradual'' care va consta în analiza alegerilor, deciziii de înlocuire în conducerea organizaţiilor cu rezultate slabe, alegeri în teritoriu, congres.

Traian Băsescu a adăugat că ar vrea ca procesul de tranziţie să se încheie în luna iunie, dar având în vedere modului în care decurg lucrurile într-un partid este foarte posibil ca tranziţia să fie încheiată în septembrie, cu congresul pentru preluarea ştafetei de altă generaţie de politicieni.

''Bănuiesc că nu mă mai vede nimeni candidând prin 2019 la europarlamentare sau prin 2020 la Parlamentul Românie'', a comentat fostul şef de stat.

Întrebat cine este cel mai potrivit să preia şefia PMP, Traian Băsescu a afirmat că partidul va decide.

Liderul PMP şi-a reconsiderat poziţia, la finalul conferinţei de presă, afirmând râzând: ''O să mai caut unul ca mine!''.

''Mi-am încheiat mandatul de preşedinte al PMP. Rămân simplu senator'', a anunţat Băsescu în noaptea adoptării ordonanţei privind Codurile.

Băsescu: Nu facem nicio fuziune; PMP nu este în remorca PNL, însă semnăm moţiunea de cenzură

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri că PMP nu va fuziona cu PNL, afirmând că formaţiunea pe care o conduce nu este "în remorca" liberalilor, însă va da semnăturile pentru moţiunea de cenzură.

"Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moţiunea de cenzură", a subliniat el.

Traian Băsescu a afirmat că PMP nu va fuziona cu PNL.

"Am văzut speculaţii că vom fuziona cu PNL, ne va înghiţi PNL. Vă rog să vă scoateţi din calculatoarele dumneavoastră o astfel de posibilitate. Nu vom face nicio fuziune. Partidul şi-a creat platforma de pe care să crească pentru 2019 şi 2020", a spus fostul şef de stat.

PNL şi USR au strâns semnăturile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi au convenit să susţină un singur text, au declarat miercuri liderii celor două partide, în urma unei întâlniri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici