Traian Ungureanu: Antonescu atacă PNL de pe poziţii antiliberale

Purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu, a apreciat, vineri, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, face declaraţii antiliberale, referindu-se la afirmaţia potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu va fi exclus din partid dacă va fi desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu.

450 afișări
Imaginea articolului Traian Ungureanu: Antonescu atacă PNL de pe poziţii antiliberale

Traian Ungureanu: Antonescu atacă PNL de pe poziţii antiliberale

Ungureanu a susţinut, la o conferinţă de presă, că există o deosebire între Călin Popescu Tăriceanu care este "un liberal vechi" şi Crin Antonescu - "un demagog care nu s-a trezit".

"Constat că domnul Antonescu şi-a pus propriul partid într-o stare de conflict intern şi în esenţă atacă PNL de pe poziţii antiliberale", a spus Ungureanu.

El a spus că e vorba de "tratamentul pe care Antonescu îl rezervă lui Călin Popescu Tăriceanu dat fiind faptul că Antonescu are un singur favorit pentru funcţia de prim-ministru, pe Victor Ponta.

"Domnul Antonescu îl preferă pe Ponta lui Călin Popescu Tăriceanu, pe Voiculescu lui Chiliman şi pe Becali lui IC Brătianu şi astăzi lui Neagu Giuvara. În ansamblu, Antonescu preferă USL Partidului Naţional Liberal. Toate pentru domnul Antonescu vrea să fie preşedinte", a adăugat Ungureanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că în situaţia în care Călin Popescu Tăriceanu va fi desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu, în locul lui Victor Ponta, dacă USL are majoritate, atunci liberalul va fi exlcus din partid, iar şeful statului va fi suspendat.

Întrebat, la Realitatea TV, ce se va întâmpla în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu, inclusiv în situaţia în care USL obţine majoritatea mandatelor din Parlament, Antonescu a răspuns: "Călin Popescu Tăriceanu nu va primi acest mandat (...) Dacă primeşte acest mandat Călin Popescu Tăriceanu se întâmplă două lucruri: Traian Băsescu este suspendat şi Călin Popescu Tăriceanu este exclus", a răspuns Antonescu, precizând însă că fostul premier a infirmat în mod public faptul că şi-ar dori această poziţie.

Liderul PNL a precizat că oricine altcineva în afara lui Victor Ponta ar primi mandatul de premier de la Traian Băsescu va avea aceeaşi soartă.

"O mie la sută este convingerea mea că nu e cazul ca domnul Tăriceanu, sau oricare alt membru al PNL, să fie în această situaţie(...) Garantez şi pentru Gigi Becali, adică pentru toţi", a mai spus Antonescu, ironic.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici