Traian Ungureanu (PDL): Ponta, Antonescu şi USL sunt datori să-şi suprime abuzurile, înainte de a demisiona

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta, Crin Antonescu şi majoritatea USL sunt datori să îşi "suprime" abuzurile pe care le-au făcut în ultimele două luni şi să corecteze situaţia, înainte de a demisiona.

649 afișări
Imaginea articolului Traian Ungureanu (PDL): Ponta, Antonescu şi USL sunt datori să-şi suprime abuzurile, înainte de a demisiona

Traian Ungureanu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Primul ministru Ponta şi actuala majoritate parlamentară USL, precum şi Crin Antonescu sunt datori în faţa românilor să-şi suprime imediat abuzurile, să corecteze situaţia şi să repună în drept instituţiile statului şi legea. Asta, înainte de a demisiona", a declarat Traian Ungureanu, la sediul central al PDL.

Traian Ungureanu a arătat că, după "suspendarea ilegală" a preşedintelui Traian Băsescu, la capătul unei "farse organizată în Parlament de Crin Antonescu şi Victor Ponta", continuă reacţiile internaţionale ale guvernelor şi instituţiilor garante ale valorilor democratice.

Ungureanu a făcut referire la poziţiile exprimate de Departamentul de Stat al SUA, care şi-a declarat, sâmbătă, îngrijorarea faţă de slăbirea mecanismelor democratice şi a instituţiilor independente, din România, "un stat partener şi aliat NATO", sub presiunile regimului Ponta-Antonescu.

Potrivit lui Ungureanu, şi Consiliul Europei s-a adresat Comisiei de la Veneţia, organizaţia care furnizează expertiză legală, cerându-i să se pronunţe asupra legalităţii ultimelor acţiuni ale Guvernului Ponta şi a majorităţii parlamentare USL.

"Aceste noi declaraţii oficiale, la cel mai înalt nivel, survin după ce Guvernul şi instituţii europene şi occidentale şi-au făcut deja cunoscută neliniştea faţă de direcţia nedemocratică imprimată statului român de Guvernul USL", a mai arătat Traian Ungureanu.

Traian Ungureanu a anunţat că PDL, alături de toţi cetăţenii români beneficiari ai calităţii de cetăţeni europeni, a luat notă de "aceste poziţii care semnalează un viraj periculos şi anunţă un regim în afara democraţiei" şi a acuzat USL că a dat un "atac nemilos" la adresa normelor democratice, iar Victor Ponta, Crin Antonescu şi USL au răsturnat, în doar două luni, ordinea democratică în România.

Potrivit acestuia, catalogul actelor nedemocratice ale actualului guvern este de "neconceput într-un stat membru UE", şi a dat ca exemplu înlăturarea Avocatului Poporului, restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale, ameninţarea cu demitarea a judecătorilor CCR, îndepărtarea ilegală a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, trecerea la suspendarea preşedintelui României, după ce a refuzat să citească în Parlament avizul în care CCR stabilea că nu există temeiuri pentru suspendarea şefului statului.

Ungureanu a mai amintit faptul că în chiar ziua suspendării şefului statului, USL a modificat prin OUG legea referendumului, forţând, astfel, un nou sistem de "cântărire" a voturilor Românilor la referendum.

"Coşmarul democratic soldat cu suspendarea preşedintelui în două zile şi cu zdrobirea instituţiilor democratice ale României în două luni a provocat îngrijorarea lumii democratice şi riscă să scoată România în afara comunităţii statelor libere, să transforme România într-un stat ruşine al UE, să îi transforme pe români în cetăţeni inferiori şi să atragă excluderea Românii de la drepturile rezervate unui stat democratic", a mai afirmat reprezentantul PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici