Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gică contra european

Purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că premierul român Victor Ponta este un fel de "Gică contra european", care nu înţelege că la nivelul UE lucrurile merg înainte şi se decid prin negociere şi compromis.

426 afișări
Imaginea articolului Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gică contra european

Traian Ungureanu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Premierul Victor Ponta a invocat dreptul de veto al României în legătură cu construcţia bugetului european. (...) Bun venit în Europa, Victor Ponta! Domnia sa nu cunoaşte cum merg lucrurile, cum trebuie susţinut interesul naţional al României la nivel european. Victor Ponta nu cunoaşte situaţia în care ne aflăm: suntem, cu excepţia lui Victor Ponta, în Europa. Suntem împreună, dezbatem un buget comun. Acolo lucrurile merg înainte prin negociere şi compromis. Domnul Ponta nu ştie lucrul ăsta. Victor Ponta, care e un fel de Gică-contra european, nu are cum să înţeleagă lucrurile astea, nu are competenţa să înţeleagă în ce s-a băgat", a spus Traian Ungureanu.

El l-a acuzat pe premierul Ponta că nu ar şti că există un proiect de buget în varianta Consiliului European, exprimată de van Rompuy, dar există şi un punct de vedere al Comisiei Europene, iar punctele de vedere nu coincid.

"Cine vorbeşte de dreptul de veto? Şeful unui Guvern care a stârnit în Europa fie râsul, fie îngrijorarea. Vorbeşte de dreptul de veto un şef de Guvern care are în palmares pentru România blocarea fondurilor europene, incapacitatea administraţiei de a cheltui banii care vin dinspre Europa, blocajul economic, practica încălcării legii în şi de Guvern când e vorba de miniştri incompatibili, sau în Parlament când e vorba de parlamentari apăraţi de majoritatea USL împotriva sau de decizii definitive ale Justiţiei", a continuat Traian Ungureanu.

Europarlamentarul PDL a susţinut că premierul Victor Ponta ar trebui să calculeze cât pierde fiecare român din cauza descreşterii economiei de la 1,5 la aproape zero, în momentul de faţă.

"Victor Ponta a sugerat că România e în pragul unei situaţii în care prin noul buget fiecare român ar urma să piardă 400 de euro. Ar putea să facă rapid un alt calcul - ce înseamnă tradus în pierderi de lei pe cap de român descreşterea economiei de la 1,5 la aproape zero cât e azi. Să facă calculul alături de Crin Antonescu, poate să-şi aducă experţii economici, fie că vorbim de expertul neoliberal Gigi Becali, fie că vorbim de consultantul în materie de privatizare a lui Victor Ponta, Dan Diaconescu", a mai spus Traian Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că propunerea preşedintelui Consiliului European privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai puţin pentru România, "400 de euro mai puţin pentru fiecare român", iar Traian Băsescu trebuie să voteze împotriva acesteia.

"Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune şi 3 miliarde euro pe politica agricolă, mai puţin decât ceea ce a propus CE", a spus Ponta.

"Înseamnă 400 de euro mai puţin pe fiecare dintre dumneavoastră din fonduri europene. Dacă votează «da» ne ia 400 de euro de la fiecare, dacă votează «nu» merge pe propunerea CE", a susţinut premierul.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici