Trei deputaţi PSD le cer preşedintelui Iohannis şi premierului să-l retragă pe Ion Ştefan

Nicuşor Halici, Angel Tîlvăr şi Dragoş Bârlădeanu, toţi deputaţi PSD, le solicită preşedintelui şi premierului Orban să îl schimbe din funcţie pe Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, şi să le ceară scuze românilor pentru că l-au „trimis” în Guvern.

353 afișări
Imaginea articolului Trei deputaţi PSD le cer preşedintelui Iohannis şi premierului să-l retragă pe Ion Ştefan

Trei deputaţi PSD cer preşedintelui Iohannis şi premierului să-l retragă pe „cel mai incompetent ministru”

Deputaţii PSD îl acuză pe Ştefan Ion că „a încercat să fenteze, ca un laş, cât mai mult timp posibil” moţiunea simplă depusă împotriva sa după ce a venit la dezbatere cu un guler cervical şi a cerut amânarea. Moţiunea a fost dezbătută ulterior în sesiune extraodinară.

Potrivit social-democraţilor, după ce a reuşit să vină în faţa Parlamentului, Ion Ştefan nu a reuşit să se exprime corect în limba română. Ei îi cer „profesorului” Iohannis să-i pună o notă ministrului Dezvoltării, ca la şcoală.

„Domnule preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi domnule prim-ministru Ludovic Orban, este o calomnie faptul că ministrul propus şi susţinut de domniile voastre într-o Românie pe care o doriţi educată, nu reuşeşte să se exprime corect gramatical şi mutilează zilnic limba română, nefiind capabil nici măcar să citească? au scris social-democraţii, într-un comunicat de presă.

Ei se referă la greşelile de exprimare ale ministrului Dezvoltării, de la momentul dezbaterii moţiunii simple în plenul Camerei Deputaţilor, pe care a Ion Ştefan a respins-o pe motivul că era „plină de calomnii şi invective”. 

„Şi, oare, este o calomnie că, deşi a primit aviz negativ în Parlamentul României de două ori, Ştefan Ion ocupă în continuare postul de ministru în Guvernul României?

Este calomnie că a săvârşit fals în acte publice declarând o situaţie neadevărată privind imobilul aflat în proprietate şi pentru care nu are nici la ora actuală acte în regulă?

Este calomnie că l-a minţit în plenul şedinţelor de Guvern pe prim-ministru cu referire la cheltuirea banului public?

Şi este tot calomnie că a destructurat, în favoarea camarilei politice, cel mai important minister al ţări?” întreabă retoric deputaţii PSD, care cer plecarea lui Ion Ştefan de la Ministerul Dezvoltării şi scuze din partea şefilor liberali.

Camera Deputaţilor a dezbătut, în sesiune extraordinară, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, amânată la începutul lunii iunie după ce Ion Ştefan a invocat motive de sănătate. Ministrul Dezvoltării a venit în Parlament purtând, din nou, gulerul cervical, aşa cum s-a întâmplat şi în data de 9 iunie.

Ion Ştefan a susţinut că moţiunea depusă împotriva sa este compusă aproape integral din “invective şi calomnii”, afirmând că social-democraţii nu sunt interesaţi de proiectele ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici