Trend descendent al epidemiei de Covid-19. Orban: Avem cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută

Premierul Ludovic Orban a anunţat că există un trend clar de scădere a numărului de infectări cu Covid-19 şi că în această săptămână au fost cu 5.000 de cazuri mai puţine decât în cea anterioară.

5785 afișări
Imaginea articolului Trend descendent al epidemiei de Covid-19. Orban: Avem cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută

Orban: Avem cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută

Potrivit premierului Ludovic Orban, această săptămână este prima în care se observă o tendiţă de descreştere a numărului de cazuri.

„Săptămâna aceasta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări. Noi analizăm ziua din această săptămână comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, din săptămâna anterioară, de asemenea, cumulat pe 3 zile sau cumulat pe 7 zile. Deja, cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută”, a spus premierul, la RTv.

Acesta susţine că acest trend este rezultatul măsurilor dispuse. Ludovic Orban a explicat că în cazul oraşelor în care a fost instituită carantina, s-a observat iniţial o tendinţă de creştere a numărului de cazuri, apoi un platou şi, în cele din urmă, a început descreşterea.

Duminică au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar vineri şi sâmbătă au fost raportate puţin peste 8000 de cazuri noi de îmbolnăvire. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici