Turcan despre cererea lui Preda: Astfel de cereri duc la o dezbinare a partidului

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, declară, referitor la cererea lui Cristian Preda de a fi susţinut pentru un nou mandat în Parlamentul European, că resimte "o lipsă de colegialitate din partea unora din PDL" care, prin unele afirmaţii, duc la împărţirea partidului "în pro sau anti cineva".

444 afișări
Imaginea articolului Turcan despre cererea lui Preda: Astfel de cereri duc la o dezbinare a partidului

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Raluca Turcan a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, referitor la solicitarea lui Cristian Preda de a fi susţinut pentru un nou mandat de europarlamentar, că nu au fost definitivate criteriile pentru desemnarea candidaţilor şi, în pofida faptului că a fost tot timpul destul de apropiată de Cristian Preda, îşi va exprima susţinerea faţă de un candidat sau altul doar în cadrul partidului.

"În acest moment resimt cu părere de rău o lipsă de colegialitate din partea unora din PDL, care, prin afirmaţii poate cu bună-credinţă făcute, duc la împărţirea PDL în pro sau anti cineva. Eu întotdeauna mi-am dorit ca PDL să aibă o echipă puternică şi să capteze încrederea oamenilor în forţa şi ideile partidului. Din nefericire, valul de dezamăgire la adresa PDL manifestat la alegerile trecute ca urmare a măsurilor de austeritate i-a determinat pe unii să nu mai dorească să vadă în profunzime cauzele slăbirii partidului. Cred că şi acest gen de afirmaţii în care, public, ne căutăm susţinători sau nu duc la o dezbinare a partidului, pe care nu mi-o doresc", a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a afirmat că discuţiile legate de candidaturi "trebuie purtate în interiorul partidului", în caz contrar ajungându-se la catalogări de genul "reformiştii", "noii" sau "vechii", "foştii" sau "actualii" şi alte astfel de scindări.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a solicitat tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014.

Preda amintea, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

"Deşi profilul activităţii unui membru al PE nu e foarte cunoscut în România, nu voi propune asemenea criterii, fiindcă ar însemna să fiu părtinitor", adăuga Preda.

El menţiona, de asemenea, că Biroul Permanent Naţional a mai cerut filialelor partidului să propună şi nume de candidaţi.

"Aici ar fi o problemă, fiindcă sunt singurul dintre deputaţii români din PDL care a afirmat public că doreşte să candideze pentru un nou mandat. Cred că drept ar fi ca filialele PDL să aibă informaţii despre intenţiile tuturor deputaţilor în funcţie. Ca şi despre proiectele europene ale altor membri PDL", considera Preda.

Eurodeputatul anunţa că solicită, tot public, tuturor filialelor din ţară susţinerea.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici