Turcan: Nu văd o antiteză între Elena Udrea şi PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu vede "o antiteză între Elena Udrea şi PDL", Udrea fiind "un membru PDL, care acum este în concediu la mare, se simte foarte bine şi arată superb".

383 afișări
Imaginea articolului Turcan: Nu văd o antiteză între Elena Udrea şi PDL

Raluca Turcan (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Raluca Turcan a fost întrebată, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce se va întâmpla cu Elena Udrea, respectiv dacă va fi exclusă din partid sau va pleca singură, având în vedere declaraţiile mai multor lideri ai formaţiunii.

"Nu cred că Elena Udrea trebuie pusă în oglindă cu Partidul Democrat Liberal. Ea este un membru PDL, care acum este în concediu la mare, se simte foarte bine şi arată superb", a răspuns Turcan.

Aceasta a continuat afirmând că "Partidul Democrat Liberal, în momentul de faţă, este preocupat de reorganizarea în teritoriu, reorganizarea fiecărei filiale".

"Aici trebuie pus degetul pe rană, pentru a scăpa de inactivitate, de noncombat, de duplicitate. Aşadar, cred că este nevoie să tragem o linie, să vedem exact unde există dedicare şi interes pentru Partidul Democrat Liberal, iar unde nu există să găsim soluţii alternative. Deci, nu văd o antiteză între Elena Udrea şi PDL", a adăugat vicepreşedintele democrat-liberal.

Întrebată dacă Elena Udrea se bucură de popularitate în rândul colegilor de partid, Raluca Turcan a răspuns: "Popularitatea o arată sondajele. Fiecare om politic este evaluat în urma propriilor demersuri politice. Nu văd de ce ar trebui să mă preocupe pe mine ce imagine au alţi colegi. Suntem o echipă a PDL şi pe mine mă interesează cum, în echipă, tragem pentru PDL".

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda declara, săptămâna trecută, la RFI, că ţine de Elena Udrea să iasă din duplicitate şi să decidă dacă rămâne în PDL sau pleacă la Mişcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă şi că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

Luni, liderul PDL, Vasile Blaga, declara, răspunzând unei întrebări privind atitudinea Elenei Udrea, că "nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid" şi adăuga că lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru că "ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

El preciza că va fi o şedinţă a Colegiului Director al PDL la Baia Mare. "Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-şi atingă obiectivele", spunea Blaga.

Deputatul PDL Elena Udrea declara că "unii" din conducerea partidului sunt preocupaţi mai mult de ea decât să critice Guvernul USL şi, deşi nu sunt în stare să obţină voturi, încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii.

"Cred că sunt unii în conducere astăzi, de regulă cei care nu sunt în stare să obţină voturi, care încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii pentru ce se întâmplă cu partidul. Văd că îi preocupă mai mult Elena Udrea decât să critice Guvernul Ponta", susţinea Udrea într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, în replică la acuzaţiile liderului PDL Vasile Blaga.

Ea mai spunea că nu are de gând să plece din PDL.

"Nu am de gând să plec din PDL, chiar dacă sunt mulţi nemultumiţi de drumul pe care merge partidul astăzi care îmi cer să plecăm. Eu tot cred că PDL poate deveni puternic şi poate fi în mijlocul unui proiect politic de centru dreapta, dar aceasta numai dacă este în stare să fie partenerul lui Traian Băsescu, este adevărat", susţinea Elena Udrea.

Tot luni, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul declara, că în şedinţa Colegiului Director din 17 august de la Baia Mare, partidul va decide cum va reacţiona la atitudinile care ies din linia PDL, arătând că decizia lui Vasile Blaga a fost făcută publică: "Stop ipocriziei".

Întrebată după şedinţa BPN al PDL în legătură cu discuţiile despre Elena Udrea, Adreea Paul a răspuns: "A fost explicită declaraţia lui Vasile Blaga şi rămâne în picioare. Pe aceeaşi linie s-a discutat şi în BPN".

Marţi, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declara că nu i se poate reproşa concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL, el arătând că ar fi necesară o discuţie "foarte serioasă" între Udrea şi Blaga, "pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie".

"E nevoie de o discuţie foarte serioasă între Elena Udrea şi Vasile Blaga, pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie. Sper ca Udrea să fie devotată PDL şi să rămână în partid", preciza Ioan Oltean, la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici