TVR: Vom încerca să organizăm iar întâlnirea cu cei şapte candidaţi

Televiziunea Română va încerca să organizeze încă o dată dezbaterea cu cei şapte candidaţi la Preşedinţie, a anunţat pentru MEDIAFAX Biroul de presă al TVR, după declaraţiile lui Traian Băsescu, care a cerut să fie reprogramat vineri la TVR şi a spus că televiziunea publică "s-a mogulizat"

19 afișări
Imaginea articolului TVR: Vom încerca să organizăm iar întâlnirea cu cei şapte candidaţi

TVR: Rămânem deschişi organizării unor dezbateri publice între candidaţii la Preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Televiziunea Română a încercat să organizeze astăzi (miercuri, nr.) o dezbatere cu toţi candidaţii, în două etape. Prima a avut loc, însă cea de-a doua a fost refuzată de staff-urile electorale ale candidaţilor Traian Băsescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu şi Kelemen Hunor. Aşa cum am mai transmis în cursul zilei de astăzi, rămânem deschişi pentru a încerca să organizăm încă o dată întâlnirea cu cei 7 candidaţi", a declarat pentru MEDIAFAX Biroul de presă al TVR, după declaraţiile lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse din TVR, Traian Băsescu ar fi confirmat, miercuri după-amiază, prin staff-ul său, că va face înregistrarea pentru timpii de antenă pe care-i avea alocaţi conform legii, la Televiziunea Publică.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, referindu-se la eşecul discuţiilor privind dezbaterea între candidaţii la Preşedinţie, că s-a dovedit că există un al treilea mogul, preşedintele director general al TVR, Alexandru Sassu, "subordonat mogulilor Vântu şi Voiculescu".

Băsescu l-a criticat pe Sassu pentru acordul încheiat cu trusturile Antena şi Realitatea legat de prezenţa unor moderatori de la aceste posturi la dezbaterea candidaţilor care urma să aibă loc la TVR. El a spus că se poate constata "că avem un al treilea mogul, Alexandru Sassu". Băsescu a afirmat că acesta este subordonat mogulilor Vântu şi Voiculescu.

Preşedintele a menţionat că este trist că din cauza lui Sassu nu a putut avea loc emisiunea de miercuri seară, pentru că aceasta ar fi putut fi interesantă pentru alegători.

El a mai spus că TVR "s-a mogulizat".

Traian Băsescu a cerut televiziunii publice să reprogrameze emisiunea la care trebuia să participe joi, pentru vineri, întrucât joi se află la Bruxelles, în calitate de şef al statului, la lucrările Consiliului european.

Dezbaterea care urma să aibă loc, miercuri seară, la TVR, între candidaţii la prezidenţiale a fost anulată, organizatorii anunţând că 4 dintre cei 7 invitaţi au refuzat să se prezinte.

"Televiziunea Română, Realitatea TV şi Antena 3 au luat act de refuzul a 4 din cei 7 candidaţi la funcţia de preşedinte al României de a participa la dezbaterea televizată organizată la sediul TVR de către cele trei societăţi de media. În consecinţă, considerăm că, în aceste condiţii, o asemenea emisie nu mai putea să-şi atingă scopul propus", informează TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici