UDMR Arad: De 15 martie nu dorim prezenţa Jobbik şi a altor extremişti în Parcul Reconcilierii

Liderii UDMR Arad spun că nu îşi doresc prezenţa reprezentanţilor Jobbik sau a altor extremişti la manifestările care vor avea loc în 15 martie în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare şi că vor ca sărbătoarea maghiarilor "să fie lipsită de incidente şi provocări".

165 afișări
Imaginea articolului UDMR Arad: De 15 martie nu dorim prezenţa Jobbik şi a altor extremişti în Parcul Reconcilierii

UDMR Arad: De 15 martie nu dorim prezenţa Jobbik şi a altor extremişti în Parcul Reconcilierii

Preşedintele UDMR Arad, Bognar Levente, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că sâmbătă, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad vor avea loc mai multe manifestări artistice şi comemorative, la care nu este dorită prezenţa extremiştilor.

"Nu dorim prezenţa Jobbik sau a oricăror altor extremişti în Parcul Reconcilierii, un loc care promovează ideea de libertate şi respect reciproc între cele două popoare. Nu suntem adepţii extremismului în abordarea problemelor comunităţii maghiare, pentru că nu serveşte înţelegerii, relaţiilor româno-ungare", a afirmat liderul UDMR Arad.

Conformacestuia, manifestările comunităţii maghiare din Arad vor începe la ora 13.00, cu o paradă a porturilor populare şi cu un spectacol artistic, care vor avea loc în Parcul Reconcilierii.

La ora 16.00, vor avea loc comemorări cu depuneri de coroane la baza Statuii Libertăţii, monumentul maghiar din parc, dar şi la Arcul de Triumf, monumentul românesc. Un al doilea spectacol artistic va fi susţinut de la ora 18.00 de o trupă de dansuri din Ungaria.

Începând cu 2005, când a fost finalizat, Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a devenit locul în care comunitatea maghiară din judeţ îşi organizează sărbătorile sau îşi comemorează eroii. De-a lungul anilor, la multe dintre manifestări au participat şi extremişti de la Jobbik.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că cere Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept "extremist".

"Cred că e timpul să punem capăt acţiunilor acestui partid pe teritoriul româniei, şi cer public Guvernului şi Parlamentului să se emită act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă", a declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici