UDMR: Ieşirea din coaliţie nu e în interesul ţării, vrem motivarea CC

UDMR nu doreşte să iasă din coaliţia de guvernare, deoarece ar periclita acordul cu FMI şi interesul naţional, şi aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale în cazul legii educaţiei, pentru a vedea soluţiile indicate de Curte în vederea deblocării conflictului juridic dintre Guvern şi Parlament.

25 afișări
Imaginea articolului UDMR: Ieşirea din coaliţie nu e în interesul ţării, vrem motivarea CC

UDMR: Ieşirea din coaliţie nu e în interesul ţării, vrem motivarea CC (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Mai mulţi lideri UDMR au fost chemaţi, joi, la Palatul Victoria, unde preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, au discutat despre decizia CC privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

"Eu am încă speranţa că actul de asumare a legii educaţiei de către Guvern va rămâne valabil chiar şi după publicarea motivării Curţii Constituţionale, iar procesul de asumare va merge mai departe prin dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie la asumare", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, senatorul UDMR, Verestoy Attila, după ce a discutat cu vicepremierul Marko Bela.

La rândul său, preşedintele executiv al UDMR şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat pentru MEDIAFAX, după discuţia de la Guvern, că UDMR aşteaptă ca în motivarea Curţii Constituţionale să fie precizate şi soluţiile pe care Guvernul ar trebui să le urmeze în cazul legii educaţiei.

Întrebat dacă UDMR ar putea ieşi de la guvernare, Kelemen Hunor a precizat că UDMR nu are o astfel de intenţie, deoarece acest gest nu este în interesul României.

"Intenţia noastră nu este să ieşim de la guvernare, deoarece acest lucru ar pune în pericol acordul cu FMI, acordarea ultimei tranşe din împrumut, stabilitatea economică a ţării şi nu ar fi în interesul României", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că decizia Curţii Constituţionale privind asumarea răspunderii pe Legea educaţiei, care în opinia sa este "încă neclară", a creat "o oarecare emoţie", dar că el aşteaptă publicarea motivării.

Şeful statului a precizat că trebuie aşteptată motivarea deciziei CC pentru a vedea dacă procedura asumării răspunderii se opreşte.

Preşedintele Băsescu a spus că nu ştie dacă CC "îşi poate asuma" decizia opririi unei proceduri care deja a avut loc.

El a mai spus că decizia Curţii Constituţionale reprezintă şi "un test" pentru soliditatea coaliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici