UDMR:Marko va coordona învăţământul, cultura şi protecţia minorităţilor, nu aceleaşi domenii ca Nica

Marko Bela va coordona, în calitate de vicepremier, domeniile învăţământului, culturii şi protecţiei minorităţilor naţionale, şi nu aceleaşi domenii şi instituţii ca fostul viceprim-ministru, iar reglementările privind organizarea Guvernului vor fi modificate corespunzător, susţine UDMR.

11 afișări
Imaginea articolului UDMR:Marko va coordona învăţământul, cultura şi protecţia minorităţilor, nu aceleaşi domenii ca Nica

UDMR:Marko va coordona învăţământul, cultura şi protecţia minorităţilor, nu aceleaşi domenii ca Nica (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Ca viceprim-ministru al Guvernului României, preşedintele UDMR, Marko Bela, va coordona domeniile învăţământului, culturii şi protecţiei minorităţilor naţionale, şi nu domeniile, respectiv instituţiile coordonate de precedentul viceprim-ministru. Reglementările privind organizarea Guvernului vor fi modificate în mod corespunzător", se arată într-un comunicat al UDMR remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate săptămâna trecută de Executiv, în prima şedinţă de după învestitură, şi publicate în Monitorul Oficial, vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, preluând astfel atribuţii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.

Actul normativ mai prevede că vicepremierul dispune de un aparat de lucru propriu, finanţat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, şi este ajutat în activitatea sa de unul sau mai mulţi consilieri de stat şi secretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru, la propunere viceprim-ministrului.

Fostul vicepremier Dan Nica (PSD) a coordonat, în Guvernul PDL-PSD, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Ca vicepremier, Nica a coordonat şi procesul de absorbţie a fondurilor comunitare.

La învestirea Guvernului, Marko Bela nu a fost audiat de comisiile parlamentare, ci a fost validat vicepremier prin votul din plenul Parlamentului acordat întregii echipe guvernamentale. În schimb, pentru învestirea în funcţia de vicepremier, Dan Nica a fost audiat de comisiile economice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici