UDMR: Nu blocăm legea sănătăţii

Fostul ministru al Sănăţii Cseke Atilla şi membrii în comisiile parlamentare de sănătate Derzsi Akos şi Gunthner Tiberiu au declarat, pentru "Gândul", că UDMR nu blochează reforma sănătăţii, cum a spus preşedintele Băsescu.

310 afișări
Imaginea articolului UDMR: Nu blocăm legea sănătăţii

UDMR: Nu blocăm legea sănătăţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu cred că există cineva în UDMR care să blocheze această lege, mai ales că UDMR este pro-reformă", a subliniat deputatul Derzsi Akos pentru gandul.info, care a adăugat că nu se poate arunca pe piaţă o lege care are foarte multe lacune.

Cu toate acestea, deputatul UDMR, membru în Comisia de sănătate din Cameră, a precizat că UDMR doreşte ca sistemul de sănătăte să se schimbe.

"Dacă în Guvernul ăsta este un ministru care este de foarte bună credinţă, este domnul ministru Ritli. Nici nu îmi închipui să supere pe cineva, nici măcar femeia de serviciu de la minister. Dorim ca ministrul să pună pe site în dezbatere această lege, dar dorim ca să fie un proiect care să nu aibă probleme", a menţionat el.

Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Atilla a declarat că procesul de reformă în sistemul de sănătate trebuie să continue.

"Proiectul noii legi a sănătăţii a fost scris după ce eu nu am mai fost ministru. În mod cert reformele în sistemul sanitar trebuie să continue, modalitatea prin care ele se fac prin acest proiect nou al legii sănătăţii, asta este de discutat", a declarat pentru "Gândul" fostul ministru.

Nici senatorul UDMR Gunthner Tiberiu nu înţelege atacurile preşedintelui Băsescu şi avertizează că aplicarea rapidă a legii poate provoca haos în sistemul de sănătate într-un an electoral.

"Nu cred că este vorba de blocarea legii Sănătăţii, eu personal cred că este o lege bună, care la ora actuală nu este foarte detaliată. Am convingerea că această lege va fi una utilă populaţiei. Problema este alta: alegerile sunt prea aproape şi într-un an de zile va crea un pic de haos toată reorganizarea asta din sistemul de sănătate. Este o treabă de durată, legea nu se poate transpune de la o zi la alta. Cred că nici un an nu este suficient ca să porneşti un asemenea sistem privat credibil. Legea se mai studiază, se mai îmbunăteşte, eu nu ştiu să se fi blocat legea", a spus senatorul UDMR.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici